Tesla dørhåndtak – Hva du kan gjøre med dørhåndtakene

Hjem » Blog » Bilmerker » Tesla » Tesla dørhåndtak – Hva du kan gjøre med dørhåndtakene

Tesla er kjent for sine innovative elektriske biler, men akkurat dørhåndtakene har for mange eiere ført til frustrasjon. Vi vil her gå igjennom alt du trenger å vite om Tesla dørhåndtak, inkludert vanlige problemer, løsninger og vedlikehold for Model S, Model 3 og Model X.

Tesla Model S dørhåndtak

Model S er en av Teslas mest populære modeller og var den første storselgeren deres. Allerede ved lanseringen var mange skeptiske, spesielt hvordan de skulle klare seg mot norsk vinter. I ettertid kan man si at mange skeptikere hadde rett. Det er ikke sånn at de aldri fungerer, men at de går fortere i stykker enn for andre biler er det liten tvil om. Det har generelt ikke vært ett stort problem med ikke fungerende håndtak før de skulle revolusjoneres.

Problemer med Model S dørhåndtak

Noen ganger kan dørhåndtaket på Model S få problemer med å gå inn igjen etter at det har blitt trukket ut. Dette kan skyldes mekaniske problemer eller elektriske feil i bilens system. For å løse dette problemet, kan det være nødvendig å ta bilen til en Tesla-servicepartner for en grundig sjekk og eventuelle reparasjoner.

Tesla dørhåndtak pris og garanti for Model S

Prisen for et nytt dørhåndtak til din Tesla Model S varierer avhengig av om du kjøper det direkte fra Tesla eller fra en tredjepartsleverandør. Det kan også variere avhengig av om du velger å bytte det selv eller få det gjort av en profesjonell. Det er garanti, og reklamasjon som gjelder ved problemer på dørhåndtaket.

Det har spesielt vært en sak hvor dørhåndtak gikk i stykker etter 3.5 år og Tesla vant frem med at kunden selv måtte betale for dette i følge motor. Tesla argumenterte også for at høy kilomterstand var en av årsakene.

Hvordan kjøpe brukt Model S

Bytte dørhåndtak på Model S selv

Skulle du trenge å bytte dørhåndtak på din Tesla Model S, er det mulig å gjøre det selv.

Vi har samlet inn hva de vanligste feilene ofte skyldes.

  • Dørhåndtak kommer ut, dør kan ikke åpnes – Ofte skyldes dette brudd i kabel.
  • Dørhåndtak kommer ikke ut – Ofte skyldes dette Paddlegear (tannhjul).
  • Treigt håndtak/ går sakte eller ikke inn igjen – Dette kan skyldes motor, noen ganger kan motoren også overhales.
  • Elektrisk feil – Mikrobrytere (3stk) og brudd i kabler er også en kjent feil. Kan noen ganger fiskes med lodding eller ved å kjøpe kun defekt del fra tredjeparter.

Ofte er det nødvendig å åpne panel for å komme til å inspisere for å finne feilen.

Tesla Model 3 dørhåndtak

Model 3 har litt annerledes dørhåndtak, men også med et unikt design. Imidlertid kan disse dørhåndtakene noen ganger fryse fast om vinteren, noe som kan være problematisk i vinterlandet Norge.

Frosne dørhåndtak på Model 3

For å forhindre at dørhåndtakene på Model 3 fryser, kan du smøre dem med silikonspray eller annet smøremiddel som er egnet for lave temperaturer. Dette vil bidra til å redusere friksjonen og forhindre at isen setter seg fast i mekanismen.

Hvis dørhåndtaket allerede har fryst fast er det å «tine» bilen via appen litt før du skal ut å kjøre best. Dette trikset fungerer bra for alle biler som kan forhåndvarmes.

Dører som fryser fast er ett problem mange bileiere av alle merker kommer bort i. Bruk ett produkt som Turtle Wax Silikonspray på gummipakninger i dører for å unngå dette, lurt å alltid ha liggende i bilen!

Tesla Model X dørhåndtak

Model X er kjent for sine karakteristiske «falcon wing» dører, men dørhåndtakene på denne modellen kan også ha noen problemer.

Dørhåndtak på Tesla Model X som ikke virker

Hvis dørhåndtaket på din Model X ikke fungerer som det skal, bør du først sjekke om det er noen synlige tegn på skade eller slitasje. Hvis ikke, kan det være lurt å kontakte en Tesla-servicepartner for en grundig sjekk og eventuelle reparasjoner. Det kan hende at en del må byttes ut, eller at det er en enkel løsning som kan fikses på stedet.

Vedlikehold av Tesla dørhåndtak

  • For å forlenge levetiden på Tesla dørhåndtak og unngå potensielle problemer er det noen ting du kan gjøre selv.
  • Smøring av dørhåndtakets mekanisme med et passende smøremiddel, spesielt før vinteren. Mange bruker silikonspray til dette.
  • Rengjøring av dørhåndtakets overflate og området rundt for å fjerne smuss og rusk som kan forårsake problemer. Spesielt hvis det er is utenpå håndtaket.

Forhør deg grundig om priser og reklamasjon

Ved å inspisere selv, eller få noen til å gjøre det for deg er det mye enklere å finne ut hva som eventuelt må byttes. For de som vil gjøre det selv er det potensielt mye å spare på å kun kjøpe inn deler fra tredjepartsleverandører. Det er sjeldent hele mekanismen som må byttes, og derfor blir prisen heller ikke så høy om du gjør det selv.

Det finnes også andre verksteder enn kun Tesla som kan fikse defekte dørhåndtak om det ikke dekkes av reklamasjon. Men det er faktisk ikke alltid de andre er billigere enn Tesla. Det lønner seg derfor ofte å høre med flere verksteder.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen