biler med plass til 4 barn – Dette er mulighetene

Hjem » Blog » Bilhold » Familebil » biler med plass til 4 barn – Dette er mulighetene

Om du har 4 barn, eller noen ganger vil være en ganske stor forskjell i hvilke biler som kan være aktuelle. Hvor mange barneseter som trengs å kunne få plass har også mye å si.

Med to voksne og fire barn blir utvalget straks ganske begrenset, de aller fleste biler har kun 5 seter. Og mange av de som har flere har en ekstra seterad bakerst i bilen som kan slås opp ved behov, men også sørger for at bagasjeromsplassen reduseres til å nesten ikke ha noe plass.

Les mer om hvilke biler som har plass til tre barneseter her.

SUV – med plass til 4 barn

En SUV er ikke bilene med mest plass, men dette er den biltypen flest vil ha. Her har du store SUV-er som Mercedes Benz GLS/EQB, Peugeot 5008, BMW X5, Ford Explorer, Hongqi E-HS9, Mitsubishi Outlander/Pajero, Skoda Kodiaq, Tesla Model X, Volvo XC90. (det er ikke en komplett oversikt).

Selv om det er SUV-er med plass til minst seks personer så vil det være stor forskjell hvor godt de fungerer for en familie med 4 barn. Hengerfeste og takboks gir muligheter hvis dere skal på lengre turer, men det er ikke unikt for SUV-er.

En stor SUV koster også ganske mye, og det henger stort sett sammen hvor de største også koster mest. Helt uten unntak er det ikke, men skal dere ha en nyere SUV med firehjulsdrift og stor plass er det noen av de bilene som koster mest også.

Flerbruksbiler – Nyere biler i lavere prisklasse også

Dette er biler som er laget for formålet, uten at de er kassebiler.  Biler som Citroen Grand C4, Ford Galaxy/S-Max, Renault Grand Scenic, Volkswagen Touran/sharan.

Utvalget av elbiler I denne kategorier er derimot ikke veldig stort. Endel kassebiler oppgis i denne kategorien, men vi legger de til kategorien kassebil. Der er det etterhvert kommet flere kassebiler som er elektriske og har plass og seter nok til de som har fire barn.

Flerbruksbiler er lett å avskrive helt for mange, litt på grunn av utseende og at det ikke er det første mange tenker på. Det er biler som er veldig praktiske, og de har vært på markedet i mange år så her er det mulig å få tak i store familiebiler i lavere prisklasser også.

Der hvor SUV-er har mer midlertidig bakerste seterad har mange flerbruksbiler en bedre bakerste seterad. Flere av de har faktisk ganske bruktbart bagasjerom selv når både 6 og 7 seter er i bruk. Om dere har 4 barn, og stort sett aldri har har flere enn det i bilen kan det være en fordel at det er en 6 og ikke 7 seter bil.

Det syvende setet kan ta opp endel plass som ellers ville vært sårt trengt. I noen biler kan du velge om du setter i ett eller to seter bakerst, hvis det ene setet ikke trenger å være der så kan det gi ganske mye ekstra bagasjeplass.

Kassebiler – Mer plass får du ikke

Av «vanlige» biler som kjøres på vanlig førerkort er kassebilene den kategorien som best utnytter både høyde, bredde og lengde. I det siste har det også kommet elektriske kassebiler.

Du må ikke ha en kassebil selv om du har fire barn, men det gir deg muligheter du ellers ikke ville hatt. Dette er biler som Mercedes Benz EQV/V-Klasse/Viano/Vito, Nissan NV200, Opel Zafira (nyeste typen), Peugeot Traveller, Toyota Proace, Volkswagen Caravelle/multivan.

Prisene her varierer mye, men om dere klarer dere med en elbil er det potensielt mye penger å spare i avgifter! Det er også mange av disse bilene med fossilmotor som har vært på markedet i mange år hvor det er bruktbiler i lavere prisklasser også.

Hvilken setekonfigurasjon bilen har vil ha mye å si. Ekstra seter vil også her ta opp mye plass som ellers kunne vært brukt bedre. Derfor er det beste hvis bilen faktisk ikke har flere seter enn hva dere trenger. Unntaket er hvis dere kan trenge de ekstra setene noen ganger. En 8 seter til en familie på 6 kan virke lurt, men den plassen vil ofte være trengt til bagasje!

Prøvekjør flere biler

Om dere har behov for barneseter så sjekk på forhånd om bilen har nok seter med Isofix. Det vil spare dere for å kaste bort tid. En prøvekjøring hvor hele familien er med burde gjøres! Turer i bil blir mye bedre når alle sitter godt.

Så lenge dere finner en bil som har god nok plass og innenfor budsjett så har dere kanskje noen ønsker for utstyr og lignende. Vi anbefaler at dere lar dette komme i andre rekke, og først fokuserer på å finne riktig biltype.

Hvordan kjøpe barnesete – Full guide!

Med fire barn kan dere ikke velge blant de vanligste bilene, og derfor kan det ta litt ekstra lang tid å finne den helt riktige bilen også. Om det er ny eller bruktbil budsjettet er for har også endel å si. Om dere har en bil nummer to i husholdningen kan også gjøre at det ikke stilles de samme kravene til bil nummer en.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen