Bil med plass til 3 barneseter

Hjem » Blog » Bilhold » Familebil » Bil med plass til 3 barneseter

Har du behov for 3 barneseter i bil så er det ikke veldig stort utvalg, men vi skal hjelpe deg litt på vei. Det første problemet du kommer til å møte på er at langt fra alle biler i det hele tatt har Isofix feste til tre barneseter. Av mindre biler er det som regel ingen av de som har det, litt større sedaner og stasjonsvogner har det derimot oftere.

Barneseter er ikke like store! Hvordan velge riktig bil

Det at det er tre Isofix fester er derimot ikke ensbetydende med at det er plass til 3 barnestoler dessverre. Dette er også veldig avhengig av hvilke barneseter du trenger, det er stor forskjell på bredden og om de er bakover eller fremoverlente.

Skoda Superb er f.eks. en av de stasjonsvognene med størst innvendig plass av stasjonsvogner, men selv den har kun to isofix fester i baksetet i følge NAF. Det skal derimot nevnes at i lengde utmerker den seg veldig godt. For de fleste er bil med to barneseter en mer aktuell problemstilling, og selv det er ikke nødvendigvis så lett å finne.

For selv om det på papiret kanskje er plass til 2 barneseter så er det ikke sikkert at bilen du ser på i virkeligheten er bra for deg når du skal ha barn inn og ut av bilen. Og hvor langt bak du selv har setet ditt er individuelt og vil påvirke hvor stor anstrengelse det kommer til å være å få barn inn og ut av bilen.

Hvor ofte og langt du kommer til å kjøre med barn burde også være en faktor, er det ofte så er det noe du absolutt burde ta hensyn til for å ikke slite deg ut mer enn nødvendig. Det beste er å teste flere forskjellige biler og finne ut hvilken som passer dere best.

Flerbruksbiler med plass til 3 barneseter

De bilene som det finnes flest av på markedet hvor noen av de har mulighet for tre barneseter i baksetet er flerbruksbiler. Det de som regel har til felles er at den vanlige bakseteraden er byttet ut med individuelle seter.

Dette er biler som Ford s-max og Volkswagen Sharan, de har betydelig mer plass og er laget nettopp for formålet. Ikke bare er seteradene med individuelle seter gode men også bagasjerommet er utformet godt med tanke på barnevogner og at barnefamilier generelt trenger mye plass.

Flerbruksbiler varierer veldig i pris og har vært ute på markedet i mange år så det er mulig å gjøre gode bruktbilkøp.

SUV med plass til tre barneseter

De mest aktuelle andre karosseritypene er SUV og kassebil. SUV-er kan fort lure øyet litt, mange av de ser større ut enn det de viser seg å være innvendig når du bruker den i det daglige. Det er nettopp derfor det er så viktig at du prøver bilene som er aktuelle for din familie grundig. Biler som Volvo XC70, XC90 og Peugot 5008 har mye innvendig plass i realiteten, det vil se plass du faktisk kan utnytte. Om det er nok for din familie er derimot en annen ting.

Kassebil med plass til tre barneseter

Kassebiler, du tenker kanskje umiddelbart på varebiler men her snakker vi om biler som Volkswagen Caravelle, Multivan og Mercedes V-Klasse. Dette er bilene som har mest plass, og er de breieste. De ser store ut, men jeg vil anbefale deg å prøvekjøre for de er egentlig ganske lettvinte å kjøre.

Du sitter høyt, ser ut av alle vinduene og har store speil som gir deg godt med oversikt. En annen stor fordel med kassebil karosseriet er skyvedørene, når du skal ha barn og barnestoler inn og ut av bilen blir dette mye lettere med skyvedører. Og du trenger ikke bekymre deg for barn som smeller opp dører i biler som står parkert ved siden av. Noen flerbruksbiler som Volkswagen Sharan leveres også med skyvedører.

Hvordan seterekkene er varierer på disse bilene, noen har en vanlig seterad mens andre har individuelle seter. Med flere barneseter og isofix vil de individuelle setene være å foretrekke.

Kassebiler registrert som personbil er ofte veldig kostbare på grunn av avgifter. I neste avsnitt går vi igjennom elbiler med plass til tre barneseter, flere av disse er kassebiler og de har mye lavere avgifter!

Elbil med plass til tre barneseter

Av elektriske biler så er det de store som blir mest aktuelle. Det er Tesla Model S, Model x, Audi e-tron og noen andre. Mercedes har også kommet med elektrisk kassebil, lignende V-klasse som heter Mercedes-Benz EQV

Av nyere biler har Tesla Model X og Volkswagen ID.Buzz plass til tre barneseter.

Før dere avfeier elbil som familiebil på grunn av rekkevidde er det viktig å oppdatere seg litt i markedet. Det er mye utvikling og rekkevidden blir bedre for hvert år. Det er også mulig å kjøpe bruktbiler i denne kategorien, selv om de ikke er mer enn noen år gamle.

Andre ting å tenke på når du kjøper familiebil

Selv om behovet du har nå, enten om det er for en, to eller tre barnestoler må dekkes så er det lurt å tenke fremover i tid også. Enten om det er familieforøkelse eller at barna ganske snart blir større. Bil er en stor investering, og for mange den nest største de gjør i livet sitt. Derfor er det lurt å ha en bil som vil dekke behovene til familien i fremtiden også.

Les mer om hvordan å kjøpe bil her!

Noen kompromisser må du sannsynligvis gjøre, det viktigste er at bilen dekker behovene dere har. Husk at det er både flerbruksbiler og kassebiler på bruktbilmarkedet, så det er ikke nødvendigvis slik at dere må ut å ta opp et stort lån for å få plass til 3 barnestoler.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen