Knust speilglass? Hvordan bytte speilglass i sidespeilet selv!

Et knust sidespeil må byttes, bilen blir heller ikke eu-godkjent med det. Ofte er det under vask eller ved kjøring at speilglass blir knust, heldigvis er det ofte både rimelig og enkelt å fikse dette selv! Et knust speilglass er heller ikke bra for sikten, og derfor er er det viktig at du bytter det ut så fort som mulig.

Forberedelser før bytte av speilglass

Start med å teste at elektronikken i speilet fortsatt fungerer. At du kan innstille speilet elektronisk, og at andre funksjoner som opvarming fortsatt fungerer, det skal fungere selv om speilglasset er knust.

Før du kjøper nytt speilglass anbefaler vi at du sjekker hvordan det byttes på din bil. Veldig ofte er det en jobb som kun tar noen minutter og du enkelt gjør det selv, men det er ikke alltid sånn. Se også om du trenger noe spesialverktøy som lim eller plastspaker for å få ut speilglasset.

Er speiglasset løst eller ikke sitter ordentlig festet er det ofte en indikasjon på at selve festemekanismen også må byttes. Men noen ganger er det kun feste på speilglasset som er ødelagt, og du trenger kun å kjøpe et nytt speilglass.

Kjøp speilglass på nett – Spar enda mer!

Stort utvalg!
Sjekk Prisen!
Prismatch!
Sjekk Prisen!

Hvordan bytte speilglass selv

Sjekk først hvordan speilglasset er festet på din bil. Som regel kan du trykke speilglasset inn på den siden nærmest bilen, og deretter «vippe» ut speilglasset med en finger eller plastspak. Speilglass med denne festemetoden er veldig enkelt å bytte selv, og det skal ikke så mye kraft til før speilglasset «popper» ut.

Det er viktig at du sjekker hva som gjelder for din bil først, for du risikerer å ødelegge mer hvis speilglasset på din bil ikke er festet på samme måten. Noen ganger er det lim som må varmes opp for å få av speilglasset, isåfall må du ha riktig lim klart for å montere speilglass også.

Vær forsiktig når du tar ut speilglasset så ledningen ikke ryker hvis det er oppvarming til speilet.

Prosessen for å feste speilglasset er at det bare skal «presses» rett inn i festet. Sørg for at kabler er festet riktig. Sjekk deretter at alle funksjoner fortsatt fungerer, og du har nytt speilglass monteret på egenhånd på veldig kort tid!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen