Hvordan bytte ABS Sensor/Føler selv!

Hjem » Blog » DIY – Guider – Reparasjoner » Sikkerhetssystemer » Hvordan bytte ABS Sensor/Føler selv!

ABS-systemet (Antiblokkeringsystem) er en avgjørende komponent i moderne kjøretøy, designet for å forhindre at hjulene låser seg under bremsing. Dette sikrer at føreren beholder kontroll over kjøretøyet, selv i kritiske situasjoner. En nøkkelkomponent i dette systemet er ABS-sensoren. Når tiden kommer for å bytte en ABS-sensor, kan det virke som en utfordrende oppgave. Denne guiden vil vise deg hvordan du bytter ABS-sensor selv, trinn for trinn.

Vanskeligshetsgrad: Middels

Tidsforbruk: 15 min – 60 min per sensor avhengig av erfraring og vanskelighetsgrad for din bil

Hva er en ABS-sensor og hvorfor er den viktig?

ABS-sensoren eller ABS føler som den også kalles spiller en kritisk rolle i bilens bremsesystem ved å overvåke hastigheten på hvert hjul. Informasjonen den samler inn brukes av ABS-kontrollenheten til å justere bremsekraften til hvert hjul, noe som forhindrer skrens og sikrer at bilen kan stoppe effektivt uten at du mister kontroll over bilen som den gjør hvis bilens bremser låses.

Tegn på at ABS-sensoren Må Byttes

ABS-varsellampen lyser på dashbordet – Dette er ofte det første tegnet på at noe kan være galt med ABS-sensoren. Hvis bilen din ikke stopper som den skal under harde bremser, kan det være et tegn på feil med ABS-sensoren.

Verktøy for å Bytte ABS-sensoren

For å bytte ABS-sensoren, vil du trenge følgende verktøy og materialer:

  • Ny ABS-sensor som passer til din bilmodell.
  • Skiftenøkkel eller sett med skralle og sokkel.
  • Jekk og støttebukk
  • Bremsrens for å rengjøre området rundt den gamle sensoren.
  • Hansker og beskyttelsesbriller for sikkerhet.
  • En guide eller video spesielt for din bil – Sjekk om det er noe spesielt som gjelder for din bil på forhånd!

Kjøp ABS sensor på nett – Finn riktig til din bil med registernummersøk


Sjekk utvalget!

Sjekk utvalget!

Hvordan bytte ABS-sensor selv! Trinn for trinn guide

ABS-sensoren er vanligvis plassert i hjulnavet, for nøyaktig plassering, sjekk bilens reparasjonshåndbok. Om du ikke umiddelbart ser den kan du følge kabelen fra ECU til du finner den.

Fjerning av den Gamle Sensoren

Sikkerhet først: Sørg for at bilen er parkert på et flatt underlag med håndbrekket på. Det er også anbefalt å ta av minuspolen på batteriet før du kobler fra ABS sensoren.

Jekk deretter opp bilen og sett den på støttebukk.

Fjern sensoren – Bruk skiftenøkkel eller umbrako avhengig av hvordan ABS sensoren er festet for å løsne og fjerne festeboltene som holder sensoren på plass. Trekk sensoren forsiktig ut, noen ganger sitter ABS sensoren veldig godt fast. Koble den fra, prøv å bruk en tang for å få den ut, du kan også spraye litt WD-40 eller lignende rundt sensoren og la det virke en stund.

ABS Senors

Rengjøring og Forberedelse

Rengjør sensorporten grundig med bremsrens for å sikre at den nye sensoren passer godt.

Installasjon av ny ABS sensor

Plasser den nye sensoren i porten og fest den med boltene du fjernet tidligere. Bytt bolter om de er slitt eller nær avrundet.

Sørg for at sensoren er godt festet, men unngå å stramme boltene for hardt, da dette kan skade sensoren eller festene. Du kan som regel finne riktig moment og bruke en momentnøkkel for å få det helt riktig.

Kjøp ABS sensor på nett – Finn riktig til din bil med registernummersøk


Sjekk utvalget!

Sjekk utvalget!

Test at ABS sensoren fungerer

Etter at den nye sensoren er installert, er det viktig å teste bilens ABS-system for å sikre at alt fungerer som det skal. Dette kan ofte gjøres ved å kjøre bilen under kontrollerte forhold og teste bremsene.

Feilsøking Etter Bytte av ABS-sensor

Hvis ABS-varsellampen fortsatt lyser etter bytte av sensoren, kan det være nødvendig med ytterligere diagnostikk for å identifisere problemet. Det kan være andre komponenter i ABS-systemet som trenger oppmerksomhet. Selv om bytte av en ABS-sensor kan gjøres av en dyktig amatør, er det situasjoner hvor det er best å søke profesjonell hjelp. Dette gjelder spesielt hvis du etter bytte av sensoren opplever problemer med ABS-systemet som du ikke klarer å løse selv.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen