Liten campingvogn – Dette er de forskjellige typene

Hjem » Blog » Campingvogn » Liten campingvogn – Dette er de forskjellige typene

Det er etterhvert ganske mange produsenter som lager små campingvogner som har ett litt retro og velkjent eggeformet utseende.

Det er endel fordeler med disse små campingvognene, så lenge dere ikke er en stor familie som skal på tur. De er lette å ha med seg, og de tar heller ikke så stor plass hvis du lagrer den hjemme på gårdsplassen.

Fordeler/ ulemper med små campingvogner

De er ganske lette å taue, og det gjør at mange vil ha lov til å kjøre med de. Du bruker mindre drivstoff, og har du en elbil vil det gi deg muligheter til å trekke en campingvogn over distanser du ellers ikke ville klart.

Størrelsen er både en fordel og en ulempe. De er så små at en det er som regel kun to soveplasser, men endel har faktisk mulighet for å få taktelt oppå campingvognen! Les mer om taktelt her.

Så lenge du har plass til det du trenger, og det har du så lenge dere kun er to stykker er det en fin måte å dra på campingtur. Endel av de er også rigget for mer villmarkscamping en det som ellers ville vært mulig med en vanlig campingvogn.

I kategorien liten campingvogn så er det noen av de som også har egne barnesenger som gjør at dere kan være en familie på fire hvis dere har to små barn. Men her er det ofte en vektbegrensning på barnesengene.

Både små biler, og ikke minst elbiler er spesielt gode med disse små campingvognene. Vekten er ofte ca rundt 700-800 kg, som er litt over halvparten av hva en ganske alminnelig campingvogn veier.

Forskjellige typer små campingvogner

De retro eggeformede små campingvognene levers med forskjellige type planløsninger, men av de ulike typene så har de fleste produsentene ganske like løsninger.

Det finnes andre små campingvogner med ganske annerledes planløsninger også. Noen har en luke inn hvor det er seng, og så åpnes resten av rommene og kjøkkenet til campingvognen utenfra.

Forskjellen blir hvor høye og lange campingvognene er. Det er ganske store forskjeller mellom de små også, men de har til felles at de er betydelig mindre enn tradisjonelle campingvogner.

Noen har plass til både toalett og kjøkken innvendig, og at du har en vanlig dør inn til campingvognen. På de enda mindre så er dette separat og hovedrommet til campingvognen består hovedsakelig kun av en dobbeltseng.

Tabbert T@B 320 – Størst av de minste campingvognene

Denne her type liten campingvogn finnes også fra mange andre produsenter som har ganske lignende løsninger.

Her får du campingvogn følelsen, men i liten utgave. Mange ville nok klart seg fint med en campingvogn i denne størrelsen. Fordelen er at så lenge du får plass til alt du trenger så blir det mye enklere når den ikke er så stor.

Dette er de minste type campingvognene hvor du fortsatt får fult kjøkken med kjøleskap og det du trenger. At du får en sittegruppe som gjøres om til seng er også viktig for mange, spesielt når det blir kalt/ regner ute.

Hero Camper – De minste campingvognene

Av denne typen små campingvogner finnes det også flere andre produsenter som lager med ganske tilsvarende løsninger.

Her mister du litt av romfølelsen, og selve hovedrommet er strengt tatt kun en dobbeltseng. Du kan selvfølgelig sitte inne om kvelden, men uten en liten salong blir det ikke helt det samme.

Du kommer til mange steder og fricamping er nok det disse brukes mest til. Ofte ser du de langs veien med et taktelt også. Med en markise så vil ikke det at du ikke får sitte inne ha så mye å si, men vinterstid kan det nok etterhvert bli kalt å stå utendørs å lage middagen.

Her er nemlig kjøkkenet laget til i en luke som du kommer til utenfra. Så lenge dere er glad i å være ute er det absolutt endel fordeler med dette også. Du slipper selvsagt matlukten, men det er også veldig deilig å lage middagen utendørs. Det er ikke så mange måneder i året det er særlig kaldt å lage middagen ute!

Valg av små campingvogner

Mange vil ofte ha noen kriterier som gjør at en type uansett blir utelukket. Hvis det ikke er tilfelle er det alltid lurt å prøve!

Det er viktig å starte med å kartlegge hva som faktisk er behovet, og hva ønskene deres er. Når det er gjort så er det også veldig mye enklere å velge ut hvilke som kan være aktuelle.

Sørg for å gå grundig igjennom hva som finnes av løsninger for off grid strøm, vinterisolering, vekt/ egenvekt (det er viktig med taktelt og når campingvognen blir fullastet). At den har toalett dere blir fornøyd med, kjøleskap og muligheter for markise og andre slike ting er viktig å finne ut av så tidlig som mulig.

Derfor vil det å skrive en liste over hva som er et krav, for deretter finne en egnet liten campingvogn gjøre prosessen mye smidigere.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen