Taktelt til bil – Dra på eventyr på en helt ny måte


Hjem » Taktelt » Taktelt til bil – Dra på eventyr på en helt ny måte

De siste årene har taktelt til virkelig økt, og det er ikke lenger noe du bare ser på SUV-er som er rigget for å kjøre på vidda. Helt vanlige personiler har nå taktelt, og det gir en frihet som man ikke hadde før takteltet var noe som ikke passet til alle biler.

Av taktelt så finnes det i hovedsak to forskjellige typer, men innenfor de to kategoriene så finnes det også mange forskjellige. En av de største forskjellene mellom taktelt er om det er for 4 eller 3 sesonger. Hvis du ikke skal bruke takteltet om vinteren vil du slippe lit billigere unna siden det lages i rimeligere materialer.

Hardtop taktelt

Det som kjennetegner hardtop telt er at de har en hardtop, som regel laget av plast som er selve taket i takteltet. For å sette opp et hardtop taktelt så heves bare taket, i motsetning til softshell taktelt hvor teltet slås ut. Hardtop taktelt er betydelig raskere å sette opp, og noen av de løftes til og med opp elektrisk. Hvor viktig det er at hardtop telt er raskere å sette opp er derimot ikke så viktig, for softshell telt tar som regel mindre enn 5 minutter å slå opp også.

Hardtop telt tar derimot mer plass på taket, så hvis du trenger plass på taket til noe mer enn et taktelt så kan softshell være en bedre løsning. Aerodynamisk og med tanke på stabilitet er hardtop bedre, hvor softshell telt er mer som en klump på taket. Hardtop ligner mer på en vanlig skiboks, bare flatere og bredere.

Det finnes også noen hardtop taktelt som ikke åpnes i begge sider. Det vil si at det kun er den ene siden som løftes opp og taket står skrått når det er løftet opp.

Ofte så har hardtop taktelt bedre madrasser og er generelt bedre isolert. Men utvalget er større blant softshell takteltene og du kan få veldig forseggjorte softshell taktelt også.

Med et hardtop (pop up) telt kan det ta så lite som 30 sekuner å sette opp.

Softshell taktelt

Som regel er softshell taktelt rimeligere enn hardtop, og siden ingen av delene er billige så er dette faktisk en stor fordel. Du får softshell telt som er betydelig rimeligere enn hardtop.

Siden softshell taktelt slås ut så blir de som regel større en hardtop taktelt. Med softshell så finnes det ganske store variasjoner i størrelse, men du finner faktisk softshell telt som kan huse en familie på fire (i teorien ihvertfall). En annen veldig fin ting med softshell taktelt er at siden de slås ut over siden av bilen så får du en fin sitteplass under tak. Det er fint når det regner ute, eller for å få litt skygge på sommeren. Det er også perfekt for å lage mat under tak.

Hvis du trenger plass til bagger eller lignende på taket så er softshell bedre, litt avhengig av hvor stort taket ditt er og hvor mye plass teltet tar. Vær oppmerksom på at mange biler ikke har lov til å ha ett taktelt på taket på grunn av vekt, så det å ha mer enn bare taktelt på taket vil uansett ikke være aktuelt for de fleste. Softshell taktelt er mye mer klumpete og mindre aerodynamisk når de er pakket sammen, det er verdt å tenke på hvis du mistenker at takteltet blir værende der når du først har fått det opp.

Er taktelt noe for deg? Fordeler og ulemper med taktelt

Det er selvfølgelig friheten det gir som er fordelen med taktelt, og kunne sove i en god seng hvor enn du kjører bilen din. Taktelt krever derimot gode og solide takfester, de er tunge å få løftet opp og koster ganske mye. Det er noe du burde ta med i betraktningen.

Det er nok heller ikke så dumt å regne litt på hvor mye det faktisk kommer til å bli brukt. Er det kun noen dager i året så er det nok bedre å leie ett taktelt, eller putte litt mer penger i ett vanlig telt.

I motsetning til ett vanlig telt så er en av fordelene til ett taktelt at du kommer deg opp i høyden. Det er veldig kjekt når det regner ute eller er snø på bakken. Om teltet blir vått så blir det også værende på taket, for det å pakke ned ett vanlig telt som er vått for så å pakke det inn i bilen er aldri gøy. Ett taktelt blir heller ikke så skittent siden det er høyt oppe. At det blir vått gjør ingenting så lenge det bare er vann. Og du kan fint bare pakke det ned selvom det er vått. Du må derimot la det lufttørke når muligheten til det byr seg.

Det at takteltet er høyt oppe kan gi litt utfordring hvis du må på do om natten, for du må klatre ned og opp den stigen hver eneste gang. For de fleste er ikke det noe problem, er du derimot ikke så lett til beins kan det by på utfordringer.

Selv om bilen din ikke står helt flatt kan du som regel putte noen planker eller lignende under noen av hjulene for å få bilen i vater. Det er en fordel kontra telt hvor du er mer avhengig av at underlaget er flatt. Har du funnet deg ett fint sted å campe så går det som regel greit å få til så lenge det ikke er en skikkelig bakke du har parkert i.

Selv om det er noen forskjeller mellom madrasser til hardtop og softshell taktelt så er de uansett mye bedre enn vanlige telt. Den største fordelen er at du har ett hardt underlag, og du kan selv velge litt hvordan madrass du ønsker over det harde underlaget. Uansett hvor godt telt du har så vil underlaget i et taktelt uansett være bedre fordi det er ett helt rett og hardt underlag.

Hvis du først kjøper deg ett taktelt så er sjansen stor for at du ender opp med bilen som campbase når du skal ut på tur. Fordelen er at da kan du lage noen smarte innredninger til bilen også som gjør at alt stort sett er klart. I motsetning til hvis du drar på telttur og må pakke med deg alt av kjøkken osv. Det finnes mye smart campingutstyr til bil som uttrekkbare skuffer hvor du kan ha kokeapparat og lignende klart.

Noe du burde undersøke på forhånd med takteltet er om det er plass til å ha så tykk madrass som du ønsker i den. I de fleste taktelt går det fint, men hvis du må ta ut madrassen hver gang du legger sammen takteltet så forsvinner litt av poenget. I noen taktelt vil du også ha plass til en dyne eller sovepose som ligger klar i takteltet.

Casper

Casper har holdt på med bil og jobbet med å fikse/ skru på biler i over ti år. Han brenner spesielt mye for å lære andre hvordan de selv kan fikse sin egen bil, og lære alt om hvordan den fungerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Siste artikler