Dette er verdens dyreste biler!

Hjem » Blog » Bilnytt » Dette er verdens dyreste biler!

Hva er verdens dyreste bil? Vi går her igjennom dyreste bil solgt til nybilpris, verdens mest verdifulle bil, og hva som er den dyreste bilen i Norge.

Verdens dyreste bil solgt til nybilpris!

Av biler solgt til nybilpris er Rolls Royce Boat Tail definitivt dyrest, med en noe ukjent prislapp rundt 28 millioner USD ifølge Wikipedia. Navnet er langt fra tilfeldig å bakenden til Boat Tail er virkelig båt inspirert.

Bugatti La Voiture Noire er den nest dyreste nybilen solgt til en ukjent kunde for hele 164 millioner kroner.

Bugatti laget La Voiture Noire som en hyllest til Bugatti Type 57, som er en av verdens mest legendariske biler produsert fra 1934-1940. En av disse, som var en av veldig få laget forsvant etter en togtur i 1938. Hadde denne blitt funnet igjen i god stand er det flere som mener at den muligens ville vært verdens mest verdifulle bil.

Av Bugatti La Voiture Noire er det kun en som er blitt produsert, det er nok også noe av forklaringen til den skyhøye nybilprisen. Bilen er i sort, og det er også det La Voiture Noire betyr (sort). Av materialer er det brukt veldig mye karbon, og bilen er håndlaget.

Motoren i bilen er ikke noe du finner i vanlige biler. Det er en 8L turboladet W16 som leverer et sted mellom 1500-1600 Hestekrefter. Det er mange faktorerer til prisen på bilen, men motoren og karbon formet for hånd utgjør en stor del av prisen. Alle de andre små detaljene summer seg også fort opp til veldig høye priser.

Det er mange som spekulerer i hvem som faktisk eier bilen nå, og flere mener at det er fotballstjernen Cristiano Ronaldo som eier det eneste eksemplaret av La Voiture Noire.

Verdens mest verdifulle bil

Akkurat hva som faktisk er verdens mest verdifulle (dyreste) bil er ikke lett å si. Selv de som er eksperter vet sjeldent helt hva bilene kommer til å bli solgt for på auksjon, og det er ikke så ofte at de aller dyreste bilene selges på auksjon.

Den dyreste bilen nå, og som vi vet helt sikker er Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé siden den ble solgt på en auksjon av nettop Mercedes-Benz til en ukjent kjøper for 135 millioner USD.

Det som sannsynligvis ville vært verdens mest verdifulle bil er nettopp den som Bugatti La Voiture Noire er laget som en hyllest til. Nemlig Bugatti Type 57 Atlantic Coupe (chassis 57453).

Hva som skjedde med denne bilen er det få som vet, men noen må jo vite det. De to mest sannsynlige skjebnene er at den ble vraket under krigen, eller at den står gjemt hos en samler den dag i dag. Dette har alltid vært en verdifull bil, men det spekuleres i at den ville vært så mye som US $ 114 Millioner hvis den dukket opp igjen.

Den nest dyreste bilen noen gang solgt på auksjon er Ferrari 250 GTO. Den ble solgt på auksjon for hele US $ 48,405,000 i August 2018. Ferrari er det merket som skiller seg ut blant de merkene som oftest blir solgt for svimlende høye priser.

Av de 10 dyreste solgte bilene på auksjon er det hele 6 Ferrari-er på listen. Hva som blir den neste rekorden blir spennende å se. Det mest spennende er selvsagt hvis det dukker opp en gammel bil som få viste at fortsatt fantes bortgjemt i en garasje. Hvis ikke er det store sjanser for at det er en av Ferrari-ene som allerede er på listen som setter en ny rekord neste gang den blir solgt.  

Om denne blir solgt på auksjon igjen så er det grunn til å tror at den vil sette enda en ny rekord. Men det er endel gamle og svært sjeldne biler som har vært i eie av familier i flere generasjoner som muligens kan slå rekorden. En del av disse bilene blir aldri vist for offentligheten heller, så hva som finnes der ute er det ikke så mange som egentlig vet.

At biler blir solgt for så høye priser er derimot veldig uvanlig, og av biler solgt for mer en US $ 20,000,000 er det ikke mange av i verden. Men det begynner å bli endel av de, og det er blitt mer vanlig at disse sjeldne klassikerne er rene investeringsobjekter.

Dyreste bil i Norge

Den dyreste bilen solgt i Norge er Aston Martin Valkyrie solgt til Fredrik Halvorsen for 33,5 millioner kroner.

Nest dyrest, og dyrest av bruktbiler i Norge er Olav Medhus sin CCXR som har ligget ute til salgs for 15 Millioner Kroner. Om den er solgt er ikke helt sikkert, men om det faktisk er Norges dyreste bil er heller ikke helt sikkert.

Selv i lille Norge så er det endel som sitter på sjeldne klassikere som ikke dukker opp for salg. Det er derfor mulig at det er nettopp en slik bil som egentlig er Norges dyreste, men det er vanskelig å finne ut av helt sikkert før di dukker opp for salg.

De dyreste bilene selges ofte til utlandet, og blir kjøpt fra utlandet. Derfor er det også sånn at endel av de bilene kan gå under radaren en stund, men etterhvert pleier de å få omtale i media.

Les om verdens raskeste bil her!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen