Taktelt til pickup – Dette er mulighetene


Hjem » Taktelt » Taktelt til pickup – Dette er mulighetene

Pickuper har tradisjonelt ikke vært så populært i Norge, det har derimot blitt solgt flere av de i de siste årene. Avgiftene har vært høye på pickuper, og de er ofte solgt på grønne skilter som vil si at de er varebiler og kun har to eller tre seter.

Montering av taktelt på pickup

Det er flere måte taktelt kan monteres på en pickup, det har også med hvilken pickup du har. På noen kabiner kan du montere takteltet i taket på kabinen. Der har du ofte takfester fra før av også som gjør det veldig enkelt.

Montering av taktelt på selve planet er også mulig. Da vil teltet ikke være så høyt over bakken, så taktelt som har rom nede også passer ikke til montering på planet siden det blir for lavt. En stor fordel med å montere det på planet er at det kommer til å ligge veldig stabilt når du kjører. Siden taket i kabinen er høyere enn takteltet når det er pakket sammen blir det lite luftmotsand. Det gir økonomisk kjøring men ikke minst så føles det mye mer stabilt ut når du kjører med det.

Vær oppmerksom på takvekten – Det skal stå i vognkortet ditt, ellers kan du også snakke med forhandler/ produsent av i bilen din for å få opplyst hva maks takvekt er for bilen din.

Selve festet til takteltet må passe sammen, og taktelt er såpass tunge at du må bruke fester som er laget for taktelt.

Monterer du takteltet over planet så vil du fortsatt kunne bruke mye av plassen i planet, det blir bare litt vanskeligere å komme til. Mange velger å bygge utrekkbare skuffer som de har i planet, da blir det enkelt å komme til selv når du har taktelt.

Tenk nøye igjennom plasseringen – Velger du å montere takteltet på taket av pickupen så vil du kunne ha mer plass på planet. Det vil derimot gi mer luftmotstand, og være høyere opp til det hver gang du skal opp og ned. Selv om du kanskje tenker at du kommer til å ta av takteltet hver gang du har brukt det så er det for mange at det ender opp med å alltid stå montert på bilen. Hvis du skal ha det av hver gang burde du ha ett egnet sted å ha det som det ikke er altfor mye jobb med å ta av og på hver gang.

Hvis du i utgangspunktet er usikker på om du skal investere i ett taktelt til pickupen din så er det flere steder du kan leie taktelt for å teste det ut. Det å tenke igjennom om et vanlig telt egentlig kan være en bedre løsning er heller ikke så dumt. Til pickup så er det også endel som velger å lage en seng under hard top som de har montert på pickupen. Da har du fortsatt plass under hardtopen, i planet til oppbevaring mens du kan ha en seng i hardtopen.

Montering på taket – Hvis du bestemmer deg for å montere takteltet på taket så blir det som å montere takteltet på en vanlig bil. Har pickupen din kun to dører derimot og selve kabinen er kort så er det ikke sikkert at det er mulig å montere taktelt på det i det hele tatt.

Ønsker du derimot å montere taktelt på planet så er det mulig at du må bestille spesielle festeanordninger. Du burde også sørge for at du får benyttet planet så godt som mulig til å ha ting i når du er på tur, selv om du kommer til å ha ett taktelt over det. Den store fordelen her er at det blir mer aerodynamisk.

Du kan lese mer om taktelt her.

Casper

Casper har holdt på med bil og jobbet med å fikse/ skru på biler i over ti år. Han brenner spesielt mye for å lære andre hvordan de selv kan fikse sin egen bil, og lære alt om hvordan den fungerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Siste artikler