Taktelt til pickup – Dette er mulighetene

Hjem » Blog » Bilnytt » Taktelt til pickup – Dette er mulighetene

Pickuper har tradisjonelt ikke vært så populært i Norge, det har derimot blitt solgt flere av de i de siste årene. Avgiftene har vært høye på pickuper, og de er ofte solgt på grønne skilter som vil si at de er varebiler og kun har to eller tre seter.

For turentusiaster gir pickup mange mulighter for å laste bilen, og ikke minst at de ofte har gode offroad egenskaper.

Montering av taktelt på pickup

Det er flere måte taktelt kan monteres på en pickup, det har også med hvilken pickup du har. På noen kabiner kan du montere takteltet i taket på kabinen. Der har du ofte takfester/rails. fra før av også som gjør det veldig enkelt.

Montering av taktelt over kupe

Velger du å montere takteltet på taket av pickupen så vil du kunne ha mer plass på planet. Det vil derimot gi mer luftmotstand, og være høyere opp til det hver gang du skal opp og ned. Selv om du kanskje tenker at du kommer til å ta av takteltet hver gang du har brukt det så er det for mange at det ender opp med å alltid stå montert på bilen. Hvis du skal ha det av hver gang burde du ha ett egnet sted å ha det som det ikke er altfor mye jobb med å ta av og på hver gang.

Montering av taktelt på lasteplanet

Montering av taktelt på lasteplanet er ofte det beste, med mindre du trenger plassen som du mister. De fleste trenger plassen over lasteplanet, derfor er ikke dette en metode som er så vanlig.

Fordelen er at det er enkelt å komme til takteltet, mindre luftmotstand og du merker ikke så mye til takteltet når du kjører.

Montering av taktelt på hardtop

Taktelt kan monteres på hardtop, men ikke alltid! Det er de samme reglene som for montering på kupe som gjelder. Du må vite hva maksimal taklast vekt for hardtopen er hvis du vil montere taktlelt på hardtop. Ofte velges det enten montering på kupe eller hardtop ut i fra hva som er mulig på grunn av lengde.

Vær oppmerksom på takvekten – Det skal stå i vognkortet ditt, ellers kan du også snakke med forhandler/ produsent av i bilen din for å få opplyst hva maks takvekt er for bilen din.

Selve festet til takteltet må passe sammen, og taktelt er såpass tunge at du må bruke fester som er laget for taktelt.

Velg riktig taktelt til din Pickup

Hvis du i utgangspunktet er usikker på om du skal investere i ett taktelt til pickupen din så er det flere steder du kan leie taktelt for å teste det ut. Det å tenke igjennom om et vanlig telt egentlig kan være en bedre løsning er heller ikke så dumt. Til pickup så er det også endel som velger å lage en seng under hard top som de har montert på pickupen. Da har du fortsatt plass under hardtopen, i planet til oppbevaring mens du kan ha en seng i hardtopen. Det er også bedre å ligge her om det blåser kraftig ute!

Thule Foothill Agave GreenOutnorth
Sjekk Prisen!
Dometic TRT120E Roof Top Tent Forest GreenOutnorth
Sjekk Prisen!
Dometic TRT120E Roof Top Tent BlueOutnorth
Sjekk Prisen!

Montering av taktelt på pickup

Hvis du bestemmer deg for å montere takteltet på taket så blir det som å montere takteltet på en vanlig bil. Har pickupen din kun to dører derimot og kort kabin så er det ofte på lasteplanet eller hardtop taktelt må monteres.

Uansett om du monterer taktelt på kabin taket, lasteplan eller hardtop er det viktig at du bruker godkjente fester og takstativ. Sørg for at du ikke overstiger maksimal vekt noen av produktene tillater, eller hva vognkortet sier.

Ofte har taktelt produsentene oppgitt en maksimal hastighet du kan kjøre med.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen