Bytte sete i bil – Ikke så enkelt som det høres ut!

Hjem » Blog » DIY – Guider – Reparasjoner » Bytte sete i bil – Ikke så enkelt som det høres ut!

Om du har fått et bilsete ødelagt og skal bytte det ut til et originalt et er det sjeldent et veldig stort problem. Om du ønsker å bytte til et annet sete derimot kan du møte på ganske store utfordringer som vi tar opp her!

Det er viktig å sitte godt i bilen, spesielt om du har noen helseproblemer eller at du sitter i bilen hele arbeidsdagen. Bytte av bilsete i bilen på egenhånd er ikke enkelt, og for mange ville det faktisk vært enklere å bytte bil.

Heldigvis finnes det andre løsninger som kan gi bedre sittekomfort som sitteputer og tilpassede trekk til setet.

Hvordan bytte sete

Demontering av setet er ikke veldig vanskelig. Problemet er å få festet et nytt sete på en lovlig og god måte. Nye seter som kan justeres har heller ikke like understell mellom setene.

Det må derfor gjøres tilpasninger i understellet, og her stilles det strenge krav. Hvilke tilpasninger du må gjøre avhenger også mellom de forskjellige type understellene det nye og gamle setet har.

Derfor er ikke dette noe du burde begi deg utpå om du ikke er helt sikker på at det kan tilpasses på en måte som faktisk er lovlig. Du kan finne deg frem til hvilke regler som gjelder her, det å få en kyndig person med deg som er mekaniker vil gjøre det mer realistisk å få til.

Problemer med bytte av sete

Utenom understellet til sete som går direkte på trafikksikkerhet er det flere utfordringer ved bytte av sete i moderne biler.

Airbag – Veldig mange har airbag i sete, for det første er det ikke sikkert at det nye setet har airbager, eller like mange airbager. Om det er tilfelle så vil det gi feilmelding på airbag. Det å få koblet det med et annet type sete vil heller uansett ikke være enkelt.

Elektronikk – Mange seter har sensorer som registrerer om noen sitter i setet. Når du setter inn et nytt sete er det ikke enkelt å få dette til å snakke sammen, for det er ulike systemer. Dette vil derfor også fort føre til feilmeldinger.

Om du skal bytte til et annet sete for å få bedre komfort vil du også gjerne at elektronikken skal fungere for å faktisk få setet justert så du sitter godt i det. Med moderne seter som har veldig mange elektroniske justeringsmuligheter er det også mye som skal passe sammen. Å få til dette i praksis er ikke enkelt.

Om du ikke har mulighet til å bytte bil og fortsatt vurderer bytte av bilsete vil det være lurt å kontakte et firma som handycare. Det finnes også flere andre firmaer som har spesialisert seg på å gjøre denne type tilpasninger.

Alternativ til bytte av sete for bedre komfort

For de aller fleste vil ikke det å bytte bilsete være realistisk med tanke på at det både skal være lovlig, men også alle de tilpasningene som måtte blitt gjort.

Setetrekk – Det finnes setetrekk som kan gi ekstra støtte der du behøver det for at det skal bli mer behagelig å sitte lenge i bilen.

Det er også mange andre fordeler med å bruke setetrekk i bilen, les mer om det her!

Pute – For mange vil en god pute i ryggen eller der det trengs mest kunne gjøre en veldig stor forskjell. Her går det også an å få hjelp til å finne ut hvilken og hvor du burde hatt en pute for å få mindre smerter når du sitter lenge i bilen.

Skruvat er en av de som har spesialisert seg på produkter som puter og annet for å gi bedre sittekomfort. Se det store utvalget her!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen