Hvordan skifte luftfilter og kupefilter


Hjem » Luftfilter » Hvordan skifte luftfilter og kupefilter

For det første, kupefilter og luftfilter er ikke det samme. Luftfilteret renser luften som skal inn i motoren, mens kupefilteret renser luften som skal inn i kupeen.

Bytte av luftfilter er noe du enkelt kan gjøre selv uten å dra til ett verksted. Det er ikke mye verktøy du trenger, og delene kan du få kjøpt enkelt på nett. Deler som luftfilter og kupefilter er deler som ikke trenger å være originaldeler, men de må være laget av en annerkjent produsent og laget spesielt så de passer til bilen.

For din egen del er det lurt å skrive ned i servicehefte eller en notatblokk som du har i bilen når delene er byttet. Det vil også være positivt når du en dag skal selge bilen.

Bytte av luftfilter

Følger du regelmessige servicer på bilen din så trenger du ikke tenke så mye på skifte av luftfilter. Har du derimot en eldre bil hvor ikke alt blir tatt på service så er skifte av luftfilter en enkel jobb å gjøre selv. Det å bytte luftfilteret i tide er faktisk veldig viktig.

Søk med Reg. NrSjekk pris og utvalg!
Prisgaranti!
Stort Utvalg!

Ett tett luftfilter er ikke bra for motoren, etterhvert vil du faktisk få mindre effekt fra motoren og redusert akselerasjon. Noen sier at luftfilteret skal byttes etter 40 000 km, og eller etter 1-2 år uansett. Et sånt intervall er fint å ha, det er noe som uansett koster lite å bytte og går veldig fort å skifte selv. Finn luftfilter til din bil her!

Når luftfilteret ser ut som dette vil det påvirke motoren negativt

Som regel er det ganske enkelt å finne boksen til luftfilteret. Start med å se hvor luftinntaket ved grillen er, så følger du det til du ser luftfilter boksen. Hvis du ikke finner det så vil ett raskt søk på nett vise deg hvor det er på bilen din. På dieselbiler vil du også ha en luftmassemåler på luftfilteret, sørg for at du kobler den skikkelig på igjen når du monterer luftfilteret igjen.

Hvordan vaske frontruten!

En god vane er å inspisere luftfilteret hvert år. Luftfilteret har kortere levetid hvis det kjøres steder hvor det er mye støv, som grusveier. Derfor er det lurt å sjekke tilstanden til luftfilteret en gang i året, og skift det ut allerede etter ett år hvis det ikke ser bra ut.

Bruk gjerne en støvsuger og fjern alt som ikke skal være der hvis det er noe der i selve luftfilterboksen.

Som regel sitter luftfilterboksen kun festet med klips eller noen skruer, noen ganger trengs også en tang. Selve jobben tar deg ikke mange minutter og er noe alle kan få til.

Bytte av Kupefilter

Kjært barn har mange navn, kupefilteret kalles også for pollenfilteret. Dette er filteret som renser luften som kommer inn i kupeen.

Pollenfilteret burde helst skiftes hvert år, og det er heller ikke en stor eller kostbar jobb å gjøre det. Det sørger for at luften som kommer inn i kupeen blir renset for smuss, støv og ja pollen. I tillegg hjelper faktisk kupefilteret mot dugg inni bilen, så hvis du plages med is på innsiden av rutene så kan det å bytte kupefilter hjelpe.

Ofte så sitter kupefilteret festet bak et deksel i fotbrønnen på passasjersete. Dette fjernes som regel uten noe problem, og det nye settes i samme formen som det gamle var i før du monterer det igjen.

Plasseringen av kupefilteret kan variere litt, som her hvor det er i hanskerommet

Jobben tar kun noen få minutter, og dette er en jobb alle klarer å få til.

Har du lyst å gjøre mer på bilen? Lær hvordan du bytter olje selv her!

Casper

Casper har holdt på med bil og jobbet med å fikse/ skru på biler i over ti år. Han brenner spesielt mye for å lære andre hvordan de selv kan fikse sin egen bil, og lære alt om hvordan den fungerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Siste artikler