Hvordan vaske frontruten – Innvendig og utvendig

Hjem » Blog » Detailing » Hvordan vaske frontruten – Innvendig og utvendig

En ren frontrute er avgjørende for sikker kjøring, spesielt i dårlig vær eller når solen er lav på himmelen. Fordelen ved å vaske frontruten på riktig måte er at den holder seg fin veldig lenge.

Sliter du med at du må bruke spylervæske for å få god sikt, og du ser at du bruker det mer enn andre trafikanter er det en god indikasjon på at du burde ta en ordentlig vask av frontruten.

Hva du trenger for å vaske frontruten ordentlig

  • Klut for innvendig vask
  • Mikrofiberkluter
  • Glassrens
  • Vannavvisende glassrens

Pass spesielt på at mikrofiberkluter du bruker innvendig og utvendig er av god kvalitet og ikke loer

Hvordan vaske frontruten innvendig

Det kan virke litt rart at du vaske frontruten utvendig, også syntes du ikke at det blir helt rent allikevel. Og du tar jo aldri på frontruten innvendig, så hvorfor må den egentlig vaskes? Grunnen er luft fra AC og Klimaanlegg som pumper luften rett opp på ruten. Dette etterlater en film som må fjernes, så vil du se at ruten blir helt ren!

Lenge siden du har skiftet kupefilter? gjør det samtidig!

For å vaske frontruten er det lite du trenger, og du kan ofte bruke de samme produktene på andre skjermer, og speil du har i bilen også!

Start med å riste flasken for deretter å spraye Turtle Wax Hybrid Solutions Mist Glass Cleaner. Det er lurt å sitte passasjersete når du skal vaske frontruten innvendig, så er ikke rattet i veien og du kommer generelt bedre til.

For å tørke av ruten er det viktig å bruke en klut laget spesielt for interiør som ikke loer når du skal tørke ruten innvendig. Turte wax mikrofiberduk for interiør fungerer veldig bra til det.

Vasking av frontruten er noe du burde gjøre ganske jevnlig, og det gjøres på ett par minutter! Er det lenge siden sist får du også en fin overraskelse over hvor lite som egentlig skal til for å få god sikt!

Hvordan vaske frontruten utvendig

Parker bilen i skyggen eller innendørs, og sørg for at frontruten er kjølig før du begynner. Dette vil forhindre at glassrensen tørker for raskt og etterlater striper.

For vask av frontruten utvendig anbefaler vi å bruke Turtle Wax ClearVue Rain Clear. Den skal påføres på ren og tørket rute. Ta den på en klut og bruk små overlappende sirkelbevegelser på frontruten. La tørke i følge anvisningen (til det blir matt) og deretter skyll av og tørk med en mikrofiberklut som ikke tørker.

Fordelen med å bruke Turtle Wax ClearVue Rain Clear når du vasker ruten utvendig er at den gir en vannavvisende hinne. Kan også brukes på speil og lykteglass!

Tips for å forebygge trafikkfilm og skitten frontrute

For å holde frontruten ren og klar i lengre tid, følg disse tipsene:

Rengjør frontruten regelmessig, ved å gjøre det minst en gang i måneden blir det mye enklere og selve vasken tar også mye kortere tid når du gjør det jevnlig.

Bruk riktig mengde glassrens! for mye glassrens kan virke mot sin hensikt. Bruk riktig mengde glassrens og pass på å tørke den grundig av.

Bytt ut vindusviskerbladene når de begynner å bli slitte, og rengjør dem regelmessig for å fjerne smuss og skitt som kan overføres til frontruten.

Hvordan fikse falmede plastdetaljer!

Fett og olje fra hendene kan smitte over på frontruten og tiltrekke seg smuss. Unngå å røre frontruten med hendene når det er mulig.

Jevnlig vask tar kort tid og gir bra resultat!

Å holde frontruten ren og fri for trafikkfilm og skitt er viktig for sikkerheten og kjøreopplevelsen. Følg denne guiden og de nevnte tipsene for å sørge for at du alltid har en klar og ren frontrute.

Dugg og fuktighet i bil

Regelmessig rengjøring av frontruten og vindusviskerne vil også spare deg for å måtte bruke masse spylervæske!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen