Hvordan tørke bil etter vask? – Forskjellige metoder

Hjem » Blog » Detailing » Hvordan tørke bil etter vask? – Forskjellige metoder

Det er flere grunner til at bilen burde tørkes etter den har blitt vasket, og det er flere måter du kan tørke bilen på!

Har du slitt med at bilen ikke ser så pen ut etter du har vasket den så er det ikke så rart hvis du ikke tørker bilen. Når sola skinner på vannet og det får ligge å tørke på lakken så kommer det skjolder.

Bilen må være helt ren!

De eneste gangene du ikke burde tørke bilen er hvis du ikke har vasket bilen helt ren. Spyler du bare bilen raskt så er den heller ikke ren nok til at du kan tørke den med tørkehåndkle.

Når du tørker bilen med tørkehåndkle så skal det være helt rent. Sørg for at du vasker de for seg selv, og bruk egnet vaskemiddel. Bruker du vaskepulver som ikke er egnet så risikerer du at håndkleet kommer til å ripe opp bilen fordi det kan samle seg små klumper av vaskepulveret.

Har du brukt en lakkforsegling, som keramisk lakkforsegling så vil du oppleve at bilen tørker mye fortere, og ikke minst er mye lettere å tørke. Les mer om flere fordeler og ulemper med keramisk lakkforsegling her.

Det er også veldig viktig at du får spylt bilen helt ren før du starter med tørkingen. Mange gjør ikke dette grundig nok, og det kommer vann med såperester ut fra lister og kanaler etter at bilen har blitt tørket.

Når det får stå og tørke på bilen vil det ikke bare syntes godt, men det kan være vanskelig å vaske det rent igjen uten å måtte polere det bort.

Hvorfor det er viktig å tørke bilen etter vask

Den viktigste grunnen til å tørke bilen etter vask er at du skal få et godt resultat, og at bilen holder seg ren. Men det at det ikke blir liggende vann der hvor det ikke skal være vann gjør også at du vil fortsette å ha en rustfri bil.

Vann som får ligge i kanaler og sprekker (som dørhåndtak, speil osv) kan faktisk gjøre at du får rust på bilen, som du eller ikke ville fått. Lakken vil også holde seg bedre når den er tørr og ikke har vann som ligger samlet over lengre tid noen steder på bilen.

Om du ikke tørker bilen så ikke la den stå i solen for å tørke! Det er ikke bra å vaske bilen i sterkt sollys heller.

Skal du ut å kjøre i regnvær, eller det snør hvis du vasker bilen ute om vinteren så har ikke tørkingen mye for seg. Men har du noen kanaler eller lignende hvor det har en tendens til å samle seg vann så prøv å fjern det vannet.

Hvis det er vinter og bilen skal stå ute i kulda er det ekstra viktig at bilen blir tørket godt. Det vil også gjøre at du slipper å komme til en bil som ser ut som en isklump dagen etter.

Forskjellige metoder for å tørke bilen

Tørkehåndkle – Dette er den vanligste metoden for å tørke bilen, og det fungerer veldig bra. Vær forsiktig med å dra håndkleet over lakken, legg det heller forsiktig på. Er det helt rent så går begge deler bra, men for sikkerhetsskyld er det best at det bare legges forsiktig på.

Du kan enten ha flere håndklær, eller vri det opp så du kan fortsette å tørke med det etter det har sugd til seg mye fuktighet.

Ulempen med et tørkehåndkle er at du ikke kommer godt til i sprekker. Det er her luft fungerer mye bedre.

Bruk et tørkehåndkle (ofte av mikrofiber) som er beregnet for å tørke bil. De har veldig god sugeevne, men sjansen for riper blir også mye mindre når du bruker et tørkehåndkleet som er laget for jobben.

Luft – Det beste er å bruke en dedikert biltørker, men du kan gjerne bruke den i samarbeid med tørkehåndkle også. Bruk da tørkehåndkleet på de store flatene, og biltørkeren på de mindre flatene.

Det er også fint mulig å kun bruke en biltørker. Det viktigste du oppnår ved å bruke luft til å tørke med er å komme til der det er vanskelig å komme til med kun tørkehåndkle.

Du vil også merker fra rennende vann. Bruker du ikke luft vil du ofte se at det har rent vann noen steder på bilen når den har fått stå litt etter du har tørket bilen. Med luft vil du klare å tørke disse områdene også som ellers er vanskelig å komme til.

Du kan også bruke en løvblåser eller høytrykkluft. Ulempen er at du må være litt mer forsiktig og passe på at du holder nok avstand. Det er ikke noe i veien med å gjøre det, bare vær litt ekstra forsiktig.

En dedikert tørkeblåser/ biltørker vil også ha mer konsentrert luft. Så bruker du noe annet så pass godt på at du ikke virvler opp støv eller sand som igjen kan komme på lakken.

Det viktigste er at bilen blir tørr – Har du ikke mulighet til å bruke luft kan du fortsatt få et veldig godt resultat. Har du aldri tidligere tørket bilen med et tørkehåndkle vil du oppleve at resultatet ett bilvasken økes med mange hakk.

Husk at et tørkehåndkle potensielt kan ripe opp bilen hvis det ikke er helt rent. Sørg derfor for at det er et godt tørkehåndkle, og ikke minst helt rent. Og dra det bortover lakken når du tørker er heller ikke nødvendig, og gjør bare at sannsynligheten for riper øker.

Så lenge det gjøres på riktig måte er det ikke noe vanskelig, men det er viktig å være klar over hva konsekvensene potensielt kan være. Det samme gjelder også når du bruker en svamp eller vaskehanske.

Generelt er det tryggeste ved en bilvask og ha minst mulig berøring, og det er fordelen med å bruke luft. Og at du kommer til steder hvor du ellers ikke hadde klart det.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen