Hvordan rense bilbelte – Vask av sikkerhetsbelte!

Hjem » Blog » Detailing » Hvordan rense bilbelte – Vask av sikkerhetsbelte!

Rens av bilbelte er ikke noe de fleste gjør veldig ofte, og hvis de gjør det så er det ofte fordi noe har blitt sølt på beltet. Selv om du ikke har sølt på setebeltet så er det noe som burde vaskes noen ganger i året!

Det som er gøy med å vaske setebeltene er at det går veldig fort! Og når du først har gjort det legger du merke til hvor rene de er hver eneste gang du tar på beltet! Har du en litt eldre bil er sjansene store for at det aldri har blitt gjort før, da vil du se at det gir en enda større forskjell.

De aller fleste har sorte setebelter, det gjør at du fort kan vende deg til at de er skitne om du ikke er veldig observant. Når de blir renset vil du derimot fort se forskjellen! På belter som har andre farger er det mye fortere å legge merke til fingermerker og søl. Om setebeltet ikke ruller like lett inn som det tidligere har gjort kan en rens ofte gjøre at det blir bra igjen også!

Hvordan vaske setebelte

Det er flere metoder for hvordan du kan vaske sikkerhetsbelte i bilen din. Alle metodene fungerer bra og i prinsippet fungerer de alle ganske likt.

For å få det rent er det nødvendig med såpe, her er det viktig å bruke noe som er skånsomt. Er du i tvil så er det ofte best å la være, setebeltet er laget av vevet tekstilmateriale og har elastisitet i seg. Derfor er det også viktig at du ikke bruker for sterke kjemikalier.

Les hvordan du kan bytte setebelte her!

Når du skrubber beltet er det viktig at du gjør det forsiktig og med skånsomme produkter. Er du uforsiktig kan du i verste fall flise opp det spesialvevde tekstilmateriale. Skjer det så må setebeltet byttes!

Høytykkspyler – Med denne metoden så vaskes setebeltene utenfor bilen. Beltet er så langt at den delen av det som ikke rekker ut uansett aldri har blitt brukt før. Bruk teip eller noe lignende for å maskere metallenden av beltet og dra setebeltet så langt du klarer. La deretter beltet ligge i klem i døra, det er viktig at det ikke er krøllet og ligger helt rett når du klemmer det fast i døra.

Du kan enten bare la beltet henge ned ut fra døren eller fest det til noe så det kommer litt vekk fra bilen. Bruk høytrykkspyler og en såpe for å vaske det, for å få det skikkelig rent så bruk en svamp.

Håndvask – Dette er på mange måter samme metode men at du fukter fra en svamp istedenfor. Du kan enten gjøre dette inne i bilen men bruk mindre vann om du gjør det.

Såp godt inn og vask setebeltet med en svamp, her vil du ofte se at det er mye skitt som har samlet seg om det er lenge siden sist det har blitt gjort! Fordelen her er at du kan gjøre det når som helst uten å finne frem en høytrykkspyler.

Om beltene er veldig skitne og ikke har vært vasket på lenge er bløtlegging over natten veldig effektivt.

Dampvask/ Våtsuger– Det finnes også et stort utvalg av tekstil/ tepperensere på markedet som egner seg godt! Pass på at du følger eventuelle anvisninger.

Dette er en veldig effektiv metode som også gir et godt resultat når det gjøres på riktig måte. Har du en fra før av så bruk den, prøv deg gjerne på andre tekstiler i bilen først så du blir kjent med maskinen.

Tørk av setebelte

For at rens av setebeltet ikke skal virke mot hensikten er det veldig viktig at det er helt tørt før det rulles inn igjen. Om du ikke gjør det kan det både bli muggent og ikke minst gi dårlig lukt innvendig i bilen.

Før du begynner å tørke beltet så vask grundig av alt som er igjen av såperester.

Om du har en varmlufttørker vil det gjøre det enklere å tørke raskere. Start med å bruke et mikrofibertørkehåndkle for å få bort det aller meste av vannet. Om du ikke har tilgang til varmluft så fortsett å bruke tørkehåndkle til beltet er helt tørt før du lar beltet rulles inn igjen.

Vårvask av bilen! Guide for grundig vårrengjøring av bil

At setebeltet er helt tørt er det aller viktigste du gjør! Gjerne ta det ut igjen når du tror det er helt tørt bare for å være helt sikker!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen