Hundelukt i bil – Fjerne hundelukt og hundehår i bilen!

Hjem » Blog » Detailing » Hundelukt i bil – Fjerne hundelukt og hundehår i bilen!

Har du hunden i bur bak i bilen er det stort sett lukten som er det største problemet. Men at mange har hunden løst i bagasjerommet er ett kjent problem. Mange har også bilen enten løst i kupeen, eller i en egnet sele. Når hunden får være inne i kupeen vil det sette sine spor, både i form av lukt men også hår og tegn på at hunden har slikket i sete og lignende.

Les vår store test av hundegitter!

Hvis du har hatt hund i bilen og skal selge bilen, eller nettopp kjøpt deg en bil hvor det har vært hund er det ofte kun snakk om en liten halvtime du må legge inn av arbeid for å få fjernet det meste av hundehår og lukt fra hunden. Har du hund i bilen daglig er det også lurt med litt jevnlig vedlikehold så hår og lukt ikke får satt seg mer enn nødvendig i bilen. Lukten av våt hund er ikke god, men den kan heldigvis bli kvitt.

Jevnlig vask er det viktigste

Bruk begge metodene for fjerning av hundehår og hundelukt jevnlig. Dette gjøres i kombinasjon med vanlig interiørvask. Jo flinkere dere er til å jevnlig vaske interiøret jo mindre lukt fra hund/ dyr vil det være som får satt seg i bilen.

Hunder kan slikke på det meste i bilen, vask av setebelter er noe mange glemmer å gjøre og som burde gjøres uansett om du har hund i bilen eller ikke. Les hvordan du vasker setebelter her!

Paneler kan gjerne demonteres og vaskes ekstra godt. Har dere hund i bilen er det fort gjort å fokusere mest på lukt som kommer fra hunden, men husk at dere må gjøre minst like mye vasking generelt i kupeen som dere ville gjort om dere ikke har hund også. Sørg for at det ikke blir liggende søppel i bilen.

De 5 beste hundeburene – Stor test!

Spesielt når det regner eller snør ute er det lurt å passe litt ekstra på hvor våt hunden er før du lar den komme inn i bilen. Har dere mulighet til å ikke ha hund i bilen de verste dagene kan det også hjelpe veldig på. Lukten av våt hund i bilen kan man fint få til å forsvinne, med jevnlig vasking blir det mye enklere. Har dere hund i bilen daglig burde dere gjøre en innsats med å fjerne hundehår og lukt så ofte som mulig.

Fjerne hundehår fra bilen

Ved bruk av en børste, såpevann og en støvsuger får du effektivt fjernet hundehår fra tekstiler. Det er stort sett på tekstiler at hundehårene blir sittende fast og du ikke klarer å bare støvsuge det opp. Ved å bruke en hundehårbørste for bil får du løsnet hundehårene fra tekstilen og det kan støvsuges opp. Skyll børsten i såpevannet underveis mens du bruker den. Du kan bruke en vanlig støvsuger, men det beste er å bruke en våt-/tørrstøvsuger.

Med en Hundehårbørste for bil som denne er det to sider på børsten så du får muligheten til å ta de hårene som har sett seg dypt ned i tekstilen også.  

Fjerne hundelukt fra bilen

Har du hundehår i bilen som skal fjernes så gjør det først før du begynner med å fjerne lukt fra hunden. Med en Odør fjerner som denne fra Turtle Wax vil lukten etterhvert forsvinne. Odør fjerner fungerer for lukt fra dyr, men også andre lukter i bilen. Fordelen er at det ikke kun er parfyme men at den faktisk fjerne lukten.

Les mer om vasking av tekstiler og gummimatter her!

Ozon behandling

Dette vil være siste utvei, det er kostbart men også effektivt. For f.eks. allergikere som plages veldig av lukt som kan sitte igjen i en bil kan dette være en god løsning. Ozonbehandling brukes også spesielt for å fjerne lukt hvis det har blitt røyket i bilen.

Fordelen med Ozon behandling er at det vil fjerne annen vondt lukt i bilen spesielt fra AC-anlegget også. Vurderer du å gjøre dette hjemme selv? Les her først. Ozon er giftig og farlig, fordelen er at det dreper bakteriene ordentlig. Ordentlig vask og rens holder som oftest og ozonbehandling burde være siste utvei om lukten ikke forsvinner.

Dette er metodene som kan brukes for å ha med hund trygt i bilen!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen