Test av hundegitter og lastegitter – En grundig guide

Hjem » Blog » Tester » Test av hundegitter og lastegitter – En grundig guide

Hundegitter og lastegitter er viktige for sikkerheten til både kjæledyrene og passasjerene i bilen. I denne artikkelen vil vi teste tre populære hundegitter og lastegitter for å hjelpe deg med å velge det beste alternativet for din bil og dine behov. Veldig mange syntes hundegitter er ett mye bedre alternativ til hundebur.

Hva er hundegitter/lastegitter?

Hundegitter og lastegitter er konstruksjoner som skiller bagasjerommet fra passasjerdelen i bilen. De er laget for å holde hunder og andre kjæledyr trygt på plass i bagasjerommet, og forhindre at de kommer inn i passasjerkabinen under kjøring. Dette bidrar til å sikre at kjæledyret er trygg og at sjåføren ikke blir distrahert, noe som reduserer risikoen for ulykker.

Det er særlig i SUV-er og stasjonsvogner at det ofte er behov for hunde/lastegitter. Noen biler levers også med dette som ekstra eller standardutstyr.

Testkriterier og metoder

For å sammenligne de tre hundegitterene og lastegitterene, vil vi vurdere dem basert på følgende kriterier:

  • Sikkerhet og stabilitet
  • Enkel montering og demontering
  • Kompatibilitet med ulike bilmodeller
  • Plassoptimalisering og tilpasningsevne
  • Materialer og holdbarhet
  • Pris og valuta for pengene

Test av hundegitter og lastegitter

Saunders Hundegitter 17-25 cm

Saunders hundegitter er laget av solid stål og er utstyrt med en justerbar bredde for å passe til ulike bilmodeller. Gitteret festes enkelt til nakkestøttene og har hurtigkobling som gjør at det raskt kan demonteres.

Gitteret er solid og stabilt, og holder kjæledyret sikkert på plass i bagasjerommet under kjøring. Montering av gitteret er enkelt og raskt, og krever ingen verktøy.

Kompatibilitet med ulike bilmodeller, gitteret har en justerbar bredde og passer derfor til de fleste bilmodeller. Se hvilke her!

Gitteret er plassbesparende og sørger for at du får brukt hele bagasjerommet på en god måte. Gitteret er laget av stål og er holdbart og robust, generelt er dette ett gitter som gir god valuta for pengene.

Skruvat Lastenett

Dette lastenettet fra Skruvat er en fleksibel løsning for sikring av kjæledyr og bagasje i bilen. Nettet er slitesterkt og kan enkelt festes til bilens innvendige fester. Det er justerbart og passer til de fleste bilmodeller.

Lastenettet gir moderat sikkerhet for kjæledyret, men er ikke like robust som et hundegitter. Nettet er enkelt å feste og fjerne, og krever ingen verktøy. Nettet kan enkelt tilpasses ulike lastestørrelser og -former på bagasjerom.

Hundenettet er rimelig og gir god valuta for pengene, men gir ikke samme sikkerhetsnivå som et hundegitter. Vi vil heller anbefale ett av de to andre alternativene, rett og slett fordi de er mer solide og sikre.

Saunders Hundegitter 25-33cm

Saunders transport/hundegitter er laget i stål det er enkelt å justere bredde/ høyde for å passe til ulike bilmodeller. Gitteret festes enkelt til nakkestøtte og krever ingen verktøy for montering.

Gitteret er solid og stabilt, og holder hunden sikkert på plass i bagasjerommet under kjøring. Montering av gitteret er også enkelt og raskt, og krever ingen verktøy.

Gitterets design gjør det kompatibelt med de fleste bilmodeller, men det er noen begrensinger.

Gitteret er noe dyrere enn de andre alternativene, men gir god valuta for pengene på grunn av sin solide konstruksjon og justerbarhet. Dette er fortsatt veldig rimelig sammenlignet med andre alternativer og derfor ett produkt vi anbefaler.

Sammenligning og anbefalinger

Basert på testresultatene kan vi konkludere med følgende:

For maksimal sikkerhet og stabilitet er begge hundegitterne fra Saunders gode valg. Lastenettet gir ikke samme sikkerhetsnivå og er bedre egnet for lettere last og mindre kjæledyr.

Vår anbefaling er å velge Saunders Hundegitter hvis du ønsker den beste sikkerheten og stabiliteten for hunden din. Hvis du har et mindre kjæledyr eller ønsker en mer fleksibel løsning for å sikre bagasje, kan lastenettet være et godt alternativ.

Sjekk kompabilitet med registreringsnummeret ditt eller ved å oppgi bilmodell!

Ofte stilte spørsmål om hundegitter og lastegitter

Les alle metodene som kan brukes for transport av hund!

Er hundegitter og lastegitter lovpålagt?

Det er lovpålagt og sikre hund og last i bil, men dette kan også gjøres på andre måter. Mange syntes hundegitter er det beste, og mange hunder liker også dette best. Her er det mange faktorer som avgjør. Har du hundegitter så kan du heller ikke ha andre løse gjenstander i bagasjerommet med hunden.

De 5 beste hundeburene – Stor test!

Hvordan velge det beste hundegitteret eller lastegitteret for min bil?

Det viktigste er at du velger ett som passer, men også at det er solid nok. Sørg for at du kjøper solide produkter når det kommer til trafikksikkerhet. Hundegitter er heller ikke kun for hunden sin sikkerhet, men også for de andre som sitter i bilen.

Hva er alternativene til hundegitter og lastegitter?

Det finnes både seler, og ikke minst hundebur som alternativer til hunde/lastegitter. Her er det både hunden, og bileier sine preferanser som spiller inn.

Er det trygt å transportere kjæledyret mitt i bagasjerommet uten hundegitter eller lastegitter?

Det finnes alternative metoder som også er trygt. Veldig mange burde også uansett ha et lastegitter for å sikre bagasje bedre i bilen. Det er også lovpålagt at bagasje i bilen sikres på en trygg måte!

Les mer om hvordan du fjerner hundelukt fra bil!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen