Test av vernesko for herre og dame – Dette er de beste verneskoene!

Hjem » Blog » Tester » Test av vernesko for herre og dame – Dette er de beste verneskoene!

Gode vernesko er veldig viktig for lange arbeidsdager, det gjør at dagen blir mye bedre. Dårlige sko er ikke bra i det hele tatt, og derfor er gode sko noe man må sørge for at man har. Med dårlige sko kan du oppleve å få vondt i knærne, rygg og mange andre steder. Arbeidet er allerede hardt nok fra før av, så derfor burde skoene være gode så du ikke får enda en belastning.

Hvilket bruk verneskoene er til har endel å si, går du mye, er ute i kulde, varme eller andre ting så burde du ta med det i valget om hvilke du velger. Mange syntes vernesko kan være noe herk, men det har kommet mange gode vernesko som er veldig gode å gå i. De blir aldri like gode og lette som joggesko, men de kan faktisk være nesten like gode. Har du gått med dårlige vernesko vil du fort få en a-ha opplevelse når du prøver noen gode som passer deg godt.

Test av Vernesko

I den store testen vår av vernesko har vi med annerkjente leverandører. Vi har spesielt sett etter de beste allround verneskoene, vernesko for de som går mye, når det er kaldt og de som er utendørs, og de beste verneskoene med demping.

Testens vinner er allroundskoene fra Jalas 9965 Exalter Easyoll

Den geniale snøringen på skoene gjør at de sitter veldig godt, samtidig som du slipper skolisser.

Disse verneskoene passer veldig godt til de aller fleste, uansett om det er på ett verksted, produksjon eller lager du jobber ved. De har en såle som kan tas ut, eventuelt byttes hvis du ønsker det etterhvert som den blir slitt. Snøringen vris rundt for å strammes, og hjulet dras ut for å løsne snøringen. Den sørger for at du får strammet godt rundt hele foten, og du har ingen lisser som må knytes eller som du kan snuble i.

For tærne har skoen en tåhette i aluminium, samtidig som skoen har myk spikerbeskyttelse.

Testens vinner
Jalas 9965 Exalter Easyroll
Sjekk prisen

Beste vernesko for de som går mye

Går du veldig mye på jobb med vernesko – Disse fra Helly Hansen er nærme en vanlig joggesko. De er både vanntette samtidig som de puster godt. For lange dager hvor du går lengre avstander igjennom hele dagen. De har aluminiums tåhette og spikerbeskyttelse.

Vanntette – Ser ut som vanlige joggesko
Helly Hansen – Oslo BOA Low
Sjekk prisen

Vernesko med demping! best i test!

Vernesko med demping er førstevalget for mange! Spesielt de som går på harde gulv hele dagen.

Helly Hansen Workwear Magni EvolutionHelly Hansen Workwear Magni Evolution – Dette er
de beste verneskoene med demping til både herre og dame.
Sjekk prisen

Vernesko for utendørs bruk – I kulde og alt slag vær!

Harde arbeidsdager – Jobber du i alt slags vær er dette skoen for deg. En høy sko som hindrer snø å komme seg inn i skoen, samtidig som du holder deg varmere med en høy sko. Skoen har glassfiber tåhette og myk spikerbeskyttelse. En god sko for de som jobber i tøffe forhold, og må ut i nysnø og på de kaldeste dagene.

For alt slags vær
Phoenix GTX
Sjekk prisen

Klogger – For de som ikke går mye, eller bare bruker vernesko innimellom

Tresko eller verneklogger som de egentlig her – Dette er lastebilsjafører sin favoritt, men det er veldig mange som bruker de faktisk. Går du veldig mye er det kanskje ikke de beste, men hvis du ofte må inn på verksteder og lignende hvor vernesko er påbudt så er disse geniale.

Tresko Vernesko – Verneklogg
Tåhette i stål
Sjekk prisen

Hvor ofte burde man bytte vernesko

Dette avhenger veldig av bruk, en gang i året holder ofte. Mange bedrifter gir vernesko to ganger i året til sine ansatte. Det skyldes nok også at de er klar over at det er med på å forhindre sykefravær.

Har du to par vernesko så kan du bytte sko når det ene paret er våte, varme eller svette. Da får de tid til å tørke ordentlig før de brukes igjen. De vil også lukte mindre hvis du kun bruker de annenhver dag. Opplever du at du svetter mye i skoene er det beste du kan gjøre å bytte sko annenhver dag, da får de tid til å tørke og lufte seg ordentlig mens de ikke blir brukt.

Vaske vernesko – Hvordan du kan gjøre det

Du vasker kanskje joggeskoene dine i vaskemaskinen, men det er ikke så lurt å gjøre med verneskoene. Du kan tå ut sålen å vaske den på de fleste vernesko. Etter de har blitt skitne er det veldig lurt å vaske de under rennende vann for å få bort møkk. Du kan også vaske de for hånd med såpe og klut/børste. Følg uansett anvisningen fra produsenten. Noen velger å uansett vaske vernesko i vaskemaskinen, det er ikke lurt siden tåhetten slår rundt i vaksemaskinen. Så da må skoene pakkes veldig godt inn mens du bruker ett veldig skånsomt vaskeprogram. Vi anbefaler ingen å vaske vernesko i vaskemaskinen, og det vil også ødelegge garanti/ reklamasjon for verneskoene.

Testens vinner
Jalas 9965 Exalter Easyroll
Sjekk prisen

Hva tåler vernesko – og når må du bruke vernesko?

På de fleste verksteder/ lager og produksjonsområder så er vernesko påbudt. På verksteder er ofte spikersåle påbudt i tillegg til vern for tærne. Alle skoene i testen bortsett fra vernekloggene har S3 klassifisering, det er den type klassifisering som ofte kreves av arbeidsplasser. S3 klassifisering betyr at skoen har tåhette beskyttelse, spikertrampsåle og mønstret yttersåle.

Selv om det ikke er påbudt å bruke vernesko når du skrur hjemme så er det veldig lurt å gjøre det. Mister du noe over foten eller er uheldig å tråkker på en spiker så er gode vernesko gull verdt. Verneskoene som er på markedet i dag er så gode at alle kan finne noen som er gode å gå i. Det er uansett dumt å bruke joggeskoene når du skrur på bil hjemme, så kjøp ett par vernesko som du kan bruke når du skrur på bilen eller skal pusse opp hjemme.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen