Ettermontering av ryggekamera – Test av ryggekamera

Hjem » Blog » Tester » Ettermontering av ryggekamera – Test av ryggekamera

For nyere biler pleier ryggekamera å være standard, men det blir faktisk solgt endel biler uten fortsatt. Spesielt endel varebiler og bobiler mangler dette, og det er ofte på de at det er ekstra viktig.

Det er mulig å ettermontere ryggekamera selv om du ikke har det som originalt utstyr. Det er noen forskjeller mellom ettermarkeds ryggekameraer som er viktig å være klar over.

Ettermontere uorginalt ryggekamera med monitor

Har du ikke skjerm i bilen fra før som kan vise ryggekamera trenger du både skjerm/monitor og ryggekameraet.

Har du f.eks. en uoriginal spiller i bilen som har videoinngang så er det mulig at du kan bruke den istedenfor en ekstern skjerm som medfølger ryggekameraet. Vær klar over at det ofte kan by på utfording, og at du muligens må kjøpe en ekstern monitor til slutt for å få det til å fungere.

Er det en populær spiller du har så kan du finne mye informasjon på nett med hva den er kompatibel med også. Det har vist seg at når det blandes merker fra forskjellige produsenter så fungerer ikke alltid ryggekameraene så bra som de egentlig burde.

Ettermontere ryggekamera til bil med mulighet for ryggekamera

Har bilen din (skjermen) mulighet for ryggekamera kan det være veldig enkelt å ettermontere ryggekamera til bilen din. Sjekk hva som gjelder for akkurat din bil før du bestemmer deg for hvordan du ønsker å ettermontere.

Stort utvalg av ryggekameraer for ettermontering!
Søk med registeringsnummer.

Sjekk utvalget!

Hvordan montere ryggekamera selv

Ved å kjøpe en ny skiltramme med ryggekameraet så slipper du å måtte bore i bilen for å få festet kameraet. Da får du ikke endre så mye på vinkelen, men på en annen side er det uansett der hvor det er på et skilt de fleste måtte boret det på plass uansett.

Skal du bore i bilen for å få festet ryggekameraet så vær sikker på at du gjør det et lurt sted, og ikke på et panel.

Hvor du ønsker ryggekameraet er både smak og behag, og litt avhengig av hvilken bil du har. De fleste vil komme best ut av det med løsningen hvor du bruker en skiltplate som har feste til ryggekameraet. På noen større biler er det derimot ikke så uvanlig at ryggekamearet festes høyere oppe på bilen. Har du f.eks. varebil med lem på så er det ofte at ryggekameraet settes på taket, selv om man ikke skal rygge med lemmen nede.

Ryggekamera monteres som regel med strøm fra ryggelyset, fordelen med dette er at da aktiveres kameraet når du har bilen i revers. Ønsker du derimot å bruke det når du ikke har bilen i revers også burde du hente strøm til ryggekameraet fra et annet sted. Velger du dette er det lurt å montere en bryter så det ikke er aktivert hele tiden.

Til noen biler som originalt har blitt levert med ryggekamera er det mulig å ettermontere denne pakken. Det er som regel endel jobb, og ikke alltid så lett å få tak i. Men da vil du få til det å se ut som det kom originalt fra fabrikken.

Ettermontering av ryggesensor

Ryggesensorer kan også være et nesten fullgodt alternativ, og du slipper å ha en monitor i bilen. De monteres som regel i bakfangeren. Da må du som regel bore hull, så her er det viktig å være presis for å få det pent.

Det heter egentlig parkeringssensorer, og det er fordi det kan monteres i front av bilen også. Dette er veldig nyttig for å vite hvor nærme du er en stolpe eller noe annet som du har foran bilen din. Ryggekamera i kombinasjon med parkeringssensorer øker sikkerheten betraktelig. Ikke bare for de største uhellene, men også for de mindre men veldig kostbare parkeringsuhellene.

Verken ryggekamera eller parkeringssensorer er aldri helt til å stole fullstendig på, og det er du som sjåfør som er ansvarlig uansett.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen