Stor Bilstøvsuger test: De 7 beste støvsugerne for bil!

Hjem » Blog » Tester » Stor Bilstøvsuger test: De 7 beste støvsugerne for bil!

Å holde bilen ren og ryddig er viktig for både å ha det trivelig, unngå skader og holde verdien på bilen. En ren bil gir et godt inntrykk, samtidig som det bidrar til et mer behagelig miljø for fører og passasjerer. Vi vil her hjelpe deg med å finne den beste støvsugeren for bilen din ved å sammenligne ulike funksjoner de har.

Er det nødvendig med egen støvsuger til bilen?

En bil-støvsuger er spesielt designet for å rengjøre bilens interiør, inkludert seter, gulv og andre overflater. Disse støvsugerne er vanligvis mer kompakte og kraftige enn vanlige husholdningsstøvsugere og har spesifikke munnstykker og tilbehør for å nå inn i trange områder og fjerne vanskelige flekker.

Vi har i testen tatt med tradisjonelle bilstøvsugere på batteri som kan ha fast plass i bilen. Disse klarer ofte ikke helt å erstatte «garasjestøvsugere», derfor har vi tatt med garasjestøvsugerne i testen også!

Forskjellige type støvsugere for bil

Ledningsstøvsugere: Disse støvsugerne kobles til strømuttaket og gir konstant kraft. De er ofte kraftige, men har begrenset rekkevidde på grunn av ledningen. Mange kjøper heller ikke en egen støvsuger med ledning kun til bilen, men bruker den også i garasjen.

Trådløse støvsugere: Disse støvsugerne drives av oppladbare batterier og gir større bevegelsesfrihet. De er imidlertid ofte mindre kraftige enn ledningsstøvsugere og har begrenset batterilevetid. Den store fordelen med bærbare støvsugere er at de er ideelle for rask rengjøring av bilen. De har begrenset sugekraft og kapasitet sammenlignet med større modeller. Til gjengjeld kan de ha fast plass i bilen, og det er enkelt å støvsuge jevnlig og hvis det plutselig trengs.

Våt- og tørrstøvsugere: Disse støvsugerne kan håndtere både tørr og våt rengjøring, noe som gjør dem til et godt valg for bilrengjøring. Les mer om rens av bilmatter med våtstøvsuger!

Viktige funksjoner å se etter i en bil-støvsuger

Sugekraft: Sørg for at støvsugeren har tilstrekkelig sugekraft til å fjerne smuss og rusk fra bilen effektivt. Dette er den store fordelen med typiske garasje og grovstøvsugere.

Batterilevetid: Velg en trådløs støvsuger med god batterilevetid for å unngå hyppige ladinger. Mange som allerede har verktøy på batteri kan bruke batteri fra verktøy til støvsugere fra samme produsent.

Størrelse og vekt: En lett og kompakt støvsuger er enklere å manøvrere og lagre i bilen.

Tilbehør og munnstykker: Velg en støvsuger med et variert utvalg av tilbehør og munnstykker for å tilpasse rengjøringen til ulike overflater og områder i bilen. Ved støvsuging av bil er det veldig viktig at den faktisk kommer til overalt, det er det langt fra alle støvsugere som gjør!

Test av 7 populære støvsugere til bilen


Støvsuger Fra Skruvat

Kompakt design, enkel å oppbevare i bilen. Rimelig pris, bruker sigarettuttak som ikke alle nye biler har. 5M lang ledning som er ett pluss. God støvsuger å ha fast i bilen.

Ikke den beste sugekraften, men til gjengjeld får du med forskjellige munnstykker.


Kärcher Professional T 7/1 Classic

Kraftig sugekraft, godt egnet for grundig rengjøring av bilens interiør. Stor kapasitet, og fra en velkjent kvalitets produsent. Med 850W kan denne støvsuge bilen veldig effektivt.

Ergonomisk design, hvor den også er veldig enkel å løfte rundt på. Her får du også en støvsuger som passer veldig godt til de fleste andre formål!

Kan også brukes uten støvposen.


Bosch GAS 18V-1

Trådløs gir større bevegelsesfrihet og enklere rengjøring uten ledning. Lav vekt og kompakt design, gjør det enkelt å bære og oppbevare støvsugeren

Kompatibel med Bosch 18V-batterier, praktisk for de som allerede eier Bosch-verktøy!

Kan ha begrenset sugekraft sammenlignet med ledningsmodeller, noe som kan påvirke ytelsen. Dette er en veldig allsidig støvsuger som brukes av håndverkere og DIY-entusiaster.


Kärcher WD 6 P Støvsuger

Våt- og tørrstøvsuger, allsidig bruk for både tørr og våt rengjøring. Kraftig sugekraft, gir grundig rengjøring av bilen, men også bak i varebiler og ikke minst garasje og ved oppussing. Med 1300 Watt og 30L plass med drenering takler denne alt du trenger den til.

Robust konstruksjon og høykvalitetsmaterialer, sikrer lang levetid. Her får du kvalitet, og har du ikke hatt en våt og tørrstøvsuger før oppdager du fort hvor smart det faktisk er!


Nilfisk Multi LL 30 T Inox VSC Våt- og tørrstøvsuger

Allsidig våt- og tørrrengjøring, ideell for så godt som alle rengjøringsjobber. For «gjør det selv» entusiaster og andre som lever en aktiv livsstil hvor vann kommer der du gjerne skal ha det tørt er denne genial.

Med hele 1400 Watt og 30 liters beholder er det en kraftig våt og tørrstøvsuger!

Kraftig sugekraft, gir grundig rengjøring av bilinteriøret. Nilfisk er en kvalitetsprodusent, og her får du en støvsuger som kan vare livet ut.


Milwaukee M12 HV-0

Trådløs og kompakt design, gir større bevegelsesfrihet og enklere rengjøring uten ledning. Passer til Milwaukee M12-batterier, praktisk for de som allerede eier Milwaukee-verktøy!

Sjekk også det store utvalget de har av av andre støvsugere, som også passer til PackOut serien!

Godt egnet for rask rengjøring, spesielt i trange områder, ved oppussing og enkel å alltid ha med seg. Mange håndverkere har den alltid i bilen, både til jobb og ikke minst for å støvsuge i bilen.


Munnstykkepakker!

Dette er genialt på støvsugere hvor det ikke følger med, eller om du har en støvsuger og mangler noen munnstykker. Når du skal støvsuge bilen trengs dette for å få ett godt resultat! StayPro har stort utvalg av både enkelt munnstykker og større pakker. Til flere forskjellige produsenter, blant annet Nilfisk og Karcher.


Å velge den beste støvsugeren for bilen din avhenger av dine spesifikke behov og budsjett. Hvis du ønsker en kompakt og rimelig løsning, kan Skruvat sin universal støvsuger være et godt valg. For de som ønsker kraftig sugekraft og våt- og tørrrengjøringsfunksjoner, er Kärcher WD 6 P og Nilfisk Multi LL 30 T Inox VSC gode alternativer, selv om de har en høyere pris. Til gjengjeld kan de også brukes til veldig mye mer enn å bare støvsuge bilen!

Trådløse modeller som Bosch GAS 18V-1 og Milwaukee M12 HV-0 gir større bevegelsesfrihet, men husk at batteri og lader må kjøpes separat. Til slutt, vurder hvilke funksjoner og tilbehør som er viktigst for deg, for eksempel sugekraft, filtreringssystem, og tilbehør, før du tar en beslutning. For de som allerede har verktøy og batteri fra samme produsenten derimot kan dette være veldig gode kjøp hvor du får høy kvalitet!

Når du har valgt den beste støvsugeren for bilen din, er det viktig å vedlikeholde den riktig for å sikre optimal ytelse og levetid. Rengjør filteret regelmessig, sørg også for å oppbevare støvsugeren på et trygt og tørt sted når den ikke er i bruk. Ikke bare la den ligge å slenge rundt, det gir kortere levetid.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen