Hvordan fikse falmet plast på bil enkelt! Gjør det selv

Falmet plast på bilen blir veldig synlig når bilen ellers er fin og nyvasket. Heldigvis er det ofte veldig lite som skal til før plasten blir fin igjen. Nyere biler har ofte færre plastdetaljer, men det er fortsatt mange biler som har det. Har du nettopp kjøpt deg ny bil, eller skal selge bilen din er dette noe du alltid burde gjøre!

Hvorfor plasten falmer

Det er flere årsaker til at plastdetaljer på bilen din kan bli falmet. Det vanligste er solens UV-stråler som bryter ned plastmaterialet, noe som fører til falming og tap av glans.

Stor temperaturforskjell og værforhold som regn, snø og frost kan også skade plasten og føre til falming.

Kjemiske skader og feil bruk av rengjøringsmidler er også en kilde til problemet. Bruk av feil rengjøringsmidler eller kjemikalier kan skade plastens overflate og gjøre den falmet.

Jo mer plasten får falme jo vanskeligere blir det også å få den helt fin igjen. Det er ofte mulig, men ved å vedlikeholde jevnlig så holdes plasten også UV-beskyttet.

Hjulvask – Hvordan vaske dekk og felger!

Falmet plast kan bli sprø og miste sin fleksibilitet, noe som kan føre til sprekker.

Gjenoppretting av falmet plast

Hvis plasten på bilen din allerede har blitt falmet, er det flere metoder du kan bruke for å gjenopprette den. Først må du rengjøre og forberede plastoverflaten for behandling. Bruk en mild såpe og vann for å fjerne smuss og skitt.

Bruk av gummifornyer

Gummifornyer er et produkt som er designet for å gjenopprette og beskytte gummi.

Vi anbefaler å bruke Turtle Wax Graphene Acrylic Trim Restorer. Sørg for at du bruker vernehansker når du påfører produktet, bruk svamp eller mikrofiberklut til å påføre. For støtfanger og andre detaljer som er langt nede på bilen er det lurt å sette seg ned. Gjør det gjerne i garasjen om du har plass til det, så er du og bilen beskyttet mot solen også

Påføres i overlappende sirkulære bevegelser. Ofte er det nødvendig å gjenta prosessen flere ganger. Er du usikker på om det faktisk fungerer? Prøv å ta en teipbit som skille og la den ene siden være ubehandlet så vil du se hvor bra det faktisk fungerer!

Når du må grundig til verks!

Er det ulakkerte plastdetaljer som har falmet veldig fungerer QUIXX Black Plastic Colour veldig bra til dette! Brukes på støtfanger, sideskjermer osv, fordelen er at den lakkerer opp plastdetaljene.

Skal du trimme opp og få plastdetaljer som har fått forfalle over mange år er det denne metoden vi anbefaler å bruke!

Sørg for jevnlig UV beskyttelse

Å ta vare på plastdetaljene på bilen din er viktig for å opprettholde bilens estetiske verdi og forhindre skader.

Ved å bruke en god gummifornyer blir ikke bare gummidetaljene fine igjen, men de forblir også godt UV-beskyttet. Spesielt før vinteren er det lurt å ta en runde med gummifornyer, for salt, snø og is er også en stor påkjenning som gummidetaljene tåler bedre når de er beskyttet!

Hvordan vaske og vedlikeholde hjulbuer

Når du skal selge bilen tar det seg mye bedre ut på bilen med sorte og fine plastdetaljer. Det gjør bilen enklere å få solgt, og du kan ofte få en litt bedre pris også. Små detaljer som er enkle å fikse gjør at bilen plutselig ser noen år nyere ut på ett par minutter!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen