Hjulvask – Hvordan vaske dekk og felger!

Hjem » Blog » Detailing » Hjulvask – Hvordan vaske dekk og felger!

Å vaske dekk og felger er en viktig del av bilpleien som bidrar til å både dekk og felger i god stand. Spesielt før hjulene skal lagres for sesongen er det viktig at de vaskes grundig så de er klare for lagring. Det er også lurt å ha en fast rutine for hvordan felger og dekk skal vaskes hver gang du vasker bilen.

Hvordan vaske dekk og felger

Dekk og felger burde vaskes samtidig som du vasker bilen, på den måten blir det veldig effektivt. Sørg for at du ikke står i direkte sollys, og ikke velg de varmeste dagene når du skal vaske bilen.

Hvordan fikse falmede plastdetaljer!

Utstyret du trenger for å ta hjulvasken selv

Det er ikke så mye som trengs for å vaske hjulene ordentlig, og det meste kan brukes mange ganger!

  • Høytykkspyler/ Eventuelt kun hageslange
  • Felgrens
  • Dekkvask/ alkalisk såpe
  • Dekkfornyer
  • Vaskebøtte
  • Svamp/ Vaskehanske
  • Felgbørste
  • Mikrofiberkluter

Vask av felger

Velg en felgrens som passer for felgen, for aluminiumsfelger som er lakkert anbefaler vi Autoglym Clean Wheels. Den er syreholdig og renser opp bremsestøv og andre partikler felger utsettes for. Uten å fjerne dette med en felgrens vil felgene heller ikke bli ordentlig rene.

I og med at felgrens er ett sterkt middel er det veldig viktig å følge anvisningen, og spesielt sørge for at felgene ikke er varme!

Bruk felgbørste for å skrubbe felgene grundig, å komme til i alle kriker og kroker.

Skyll felgene grundig med vann for å fjerne all felgrens og smuss. Tørk deretter felgene med en ren mikrofiberklut.

Hvordan fikse kantkjørte felger selv!

Vaske dekkene

Spyl dekkene med en slange eller høytrykkspyler, har du skumkanon til høytrykkspyleren så bruk den. Til dekkene skal du ikke bruke avfetting, men en bilsåpe som er alkalisk. Bruk gjerne en svamp eller vaskehanske også!

Hvordan skumvaske bilen!

Skyll dekkene grundig med vann for å fjerne all dekkrens og smuss. Tørk deretter dekkene med en ren mikrofiberklut.

Noe mange ikke tenker over er fargen på dekkene, men når du først har prøvd en gummifornyer så vil du alltid bruke det! Med en 1-komponent dekkfornyer som QUIXX Black Tyre Colour får dekkene den samme fargen igjen som når dekkene var nye!

Beskyttelse og vedlikehold

Når felgene er rene og fine er det lurt å bruke en felgforsegler, det gjør også at felgene blir mye lettere å vaske neste gang!

Gjennomfør regelmessig vedlikehold av dekk og felger ved å sjekke dekktrykket og balansere hjulene ved behov. Dette vil bidra til å forlenge levetiden til dekkene og forbedre kjørekomforten.

Det beste er å vaske dekk og felger når de ikke er på bilen, men det blir urealistisk for de aller fleste å ta de av hver gang du tar hjulvasken. Men når du skal bytte sommer/ vinterhjul er det en god anledning for å vaske ordentlig uten at hjulene er på bilen! Dette er hvordan du skifter dekk selv.

Sørg for at dekk som skal lagres er tørre, rene og alltid blir lagret tørt og i et mørkt rom.

Vask av dekk og felger er viktig!

Ved å følge denne guiden kan du enkelt vaske dekk og felger selv, noe som ikke bare forbedrer bilens utseende, men også beskytter og forlenger levetiden til hjulene. Regelmessig rengjøring og vedlikehold av dekk og felger vil sikre at bilen din ser bra ut og fungerer optimalt. Husk å følge produsentens anbefalinger når det gjelder rengjøringsprodukter og beskyttelsesmidler.

Hvordan kjøpe dekk på nett!

Vurdere å investere i et sett med låsebolter for å beskytte felgene mot tyveri. Felglåser krever et spesielt verktøy for å fjerne dem, noe som gjør det vanskeligere for potensielle tyver å stjele felgene.

Hvordan vaske hjulbuer!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen