Hvordan kjøpe dekk på nett – Her er det mye å spare!

Hjem » Blog » DIY – Guider – Reparasjoner » Felger og Dekk » Hvordan kjøpe dekk på nett – Her er det mye å spare!

Å kjøpe dekk på nett kan spare deg for tid og penger. For det første får du en god oversikt over priser og hvem som har dekk på lager, skal du ut i fysiske butikker kan dette fort ende med bomturer. På nettet er det veldig enkelt å finne gode tilbud, og se hvilke nettbutikker som er seriøse.

Er det lurt å kjøpe dekk på nett?

Fordelen med å kjøpe dekk på nett er at du enkelt kan finne akkurat de dekkene du ønsker til bilen din. Det gjøres dekktester hvert år, og det er vanskelig å huske hva alle dekkene heter, og ikke minst hvilke som er best til bilen din. I en butikk er det uoversiktlig med størrelser, dimensjoner og modellnavn på dekk.  Start med å finne riktig dekk, deretter finn en pålitelig nettbutikk som har akkurat de dekkene du trenger til bilen din.

Dekk er ferskvare, derfor er det viktig å vite at du ikke får gamle dekk. På dekkene står det en DOT kode som forteller år og måned dekket er produsert. De to første tallene er uketallet, og de to neste er året dekket er produsert.

Finn riktig dekk  – Dimensjoner og spesifikasjoner

Før du begynner å lete etter dekk på nettet, må du finne riktig størrelse og spesifikasjoner for kjøretøyet ditt. Dimensjonene på dekkene påvirker ikke bare bilens ytelse, men også sikkerheten.

Sjekk vognkort eller siden av dekket selv for å finne dimensjonene. Dimensjonene er vanligvis oppgitt som tre tall, for eksempel 205/55 R16, hvor det første tallet angir dekkets bredde i millimeter, det andre tallet angir dekkets profil (høyde i forhold til bredden), og det tredje tallet angir felgens størrelse.

Når du har funnet dimensjon for dekket du trenger gjelder det å velge om det skal være sommerdekk, vinterdekk, og pigg eller piggfritt. Det er viktig å velge riktig type dekk for å sikre god ytelse og sikkerhet. Du kan også vurdere kvaliteten på dekkene og merkevaren, og lese anmeldelser fra andre kunder for å få en ide om hvilke dekk som passer best til dine behov.

Sammenlign priser og tilbud

Når du har funnet riktig dekk for kjøretøyet ditt, kan du begynne å lete etter gode tilbud på nettet. Sammenlign priser mellom forskjellige nettbutikker for å finne de beste tilbudene. Noen nettbutikker tilbyr også kampanjer og spesielle tilbud, som for eksempel gratis frakt eller rabattkoder. Sørg for å sjekke om nettbutikken har noen tilbud som kan hjelpe deg å spare penger.

En annen faktor å vurdere er leveringskostnader. Sjekk hvor mye det koster å frakte dekkene hjem til deg, og sammenlign priser mellom nettbutikker. Noen nettbutikker tilbyr gratis frakt hvis du kjøper et visst antall dekk eller hvis du kjøper dekk sammen med felger eller annet tilbehør.

Seriøse nettbutikker som selger dekk

Det er flere norske nettbutikker som selger dekk, felger og pakker med både dekk og felg. Dette er noen av de meste kjente nettbutikkene som selger dekk!


Skruvat – En av de største på nett

  • Seriøs aktør etablert i 2008, dette er Skandinavias største nettbutikker for bildeler, dekk og felg
  • Fører kjente merkevarer innenfor dekk og felg
  • Konkurransedyktige priser, har ofte gode tilbud

Byttdekk – Norges største forhandler av Dekk og Felger

  • Størst i Norge – Det gir gode priser til forbrukere
  • Veldig god søkemotor for å finne riktig dekk med skiltnummer
  • Kan levere til verksted, og har samarbeid med mange som kan montere dekkene!

Hvorfor har vi ikke skrevet om flere? Det er rett og slett fordi veldig mange av nettbutikkene som selger dekk på nett enten har dårlige kundeanmeldelser, eller at de ikke har gode rutiner for levering. Dekk er noe av det viktigste på bilen din, derfor er det også viktig at du både får de når du skal. Det er også flere som selger dekk fra mindre kjente leverandører. Vi har ikke noe imot at det kommer nye merkevarer på markedet, men vi ville ikke selv kjøpt dekk som ikke har blitt testet grundig av medier og andre aktører.

Nye dekk er vel verdt pengene, har du aldri hatt en bil med helt nye dekk så er det noe som gir deg litt samme følelsen som når du kjøper en ny bil. Det merkes godt at dekkene er nye, og det er viktig for trafikksikkerheten.

Leveringsalternativer og fraktkostnader

Når du har funnet dekkene du vil kjøpe, må du sjekke leveringsalternativer og fraktkostnader. Sjekk hvor lang tid det tar før dekkene blir levert til deg, og om nettbutikken har et lager i nærheten. Det enkleste vil være å bruke en leverandør som byttdekk hvor de har avtaler med montører.

Hvordan få dekkene montert på felg

Det er flere måter dette kan gjøres på. Enten kan du bruke byttdekk og en av deres samarbeidspartnere, hvor de sender dekkene rett til denne partneren.

Et annen mulighet er å få dekkene levert hjem til deg, og du selv tar de med til ett dekkverksted for å få dekkene lagt om.

Hva koster det å legge om fire nye dekk

Typisk koster dette rundt 1.000 kroner. Men det har vært tilfeller hvor de som har kjøpt dekk på nett har måtte betale hele 3.000 kroner. Derfor lønner det seg, spesielt hvis du bor i distriktet uten så mange dekkverksteder å forhøre seg om prisen først.

Når du har fått en pris på nett kan du også legge til hva det koster å få dekkene montert, for deretter å høre om en pakkepris hvis du kjøper både dekk og montering på verkstedet.

Flere tar også litt ekstra betalt hvis dekkene som skal byttes sitter montert på bilen. Derfor kan det lønne seg å bytte dekkene før du bytter hjul for vinter/sommer sesong.

Må du bytte alle 4 dekk?

I utgangspunktet så varierer dette. På biler med permanent firehjusldrift så roterer også dekkene likt, er de ujevnt slitt kan det føre til store skader på drivverk. På andre biler med enten for, bakhjul eller ikke permanent er det ikke alltid nødvendig. Dekkene skal uansett alltid byttes parvis på samme aksel. Er du i tvil om hva som gjelder for din bil er det viktig at du forhører deg med dekkleverandøren for hva som gjelder din bil.

Sjekk dette for å få en god opplevelse ved kjøp av dekk på nett

Det er ett par ting som er viktig når du kjøper nye dekk. For det første, om du sjekker dimensjonen som er på dekkene fra før av må du huske å sjekke fra riktige dekk. Skal du kjøpe vinterdekk, så må du sjekke hva som står på vinterdekkene dine. Det enkleste er ofte å bruke registreringsnummeret til bilen din for å sjekke hos de som selger dekk.

Hvordan skifte dekk selv!

Har du dårlig tid med å få de levert? Husk at når du kjøper på nett kan det ta ekstra tid noen ganger, planlegg derfor på forhånd. Sørg også for å finne prisen for å bytte til de nye dekkene hos verksteder i nærheten av deg på forhånd. Det aller enkleste er når du bruker en leverandør som byttdekk som kan sende dekkene rett til en samarbeidspartner.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen