Kantkjørte felger – Fiks det selv!

Hjem » Blog » DIY – Guider – Reparasjoner » Felger og Dekk » Kantkjørte felger – Fiks det selv!

Har du noen gang hørt den lyden det gir noen du skraper borti fortauskanten så vet du hvilken dårlig følelse det er. Så er det bare å gå rett ut for å sjekke om det ble noen skader.

En fortauskant kan gi mye skader, spesielt hvis du ikke er oppmerksom å stopper med engang. Er det bare noen riper så er det ikke så vanskelig å fikse det, skraper du opp hele felgen blir det en større jobb.

Hvordan reparere felger selv

Det første du burde gjøre er å vaske felgen grundig med høytrykkspyler, bruk også en felgsåpe for å få vasket skikkelig. Det må være helt rent før du begynner å reparere felgen.

Reparasjonssett felgerSJEKK PRISEN

For at det skal bli bra er det best å bruke et reparasjonssett, og at det har med riktig farge til felgen din. Start med å maskere opp med en maskeringsteip rundt der skaden som du skal fikse er.

Bruk sandpapir som følger med til å pusse ned der hvor skaden er. Her skal du fylle opp med flytende masse så det må være pusset fint ned. Du trenger ikke hele biten med flytende aluminium, så kutt av en stor nok bit å kna den godt som en deig i ca. Ett minutt. Deretter legger du den over der skaden er.

Før du legger den på så prøv å form den lik skaden du har, men så det fortsatt er litt for mye masse så du kan pusse det ned senere. Når du legger det på skaden skal du «massere» den inn så den fyller skaden og massen ligger så likt som resten av strukturen på felgen. Du kan godt bruke en kniv til å skjære bort hvis du har fått på for mye aluminium.

Etter to timer skal du pusse ned med 100 sandpapir til massen du har lagt på er lik som strukturen ellers på felgen. Vask over der du jobber hver gang du skifter mellom sandpapir eller får mye støv. Bruk så 600 sandpapir helt til overflaten er fin. Dypp 600 sandpapiret i vann og gå over enda en gang til overflaten føles enda bedre.

Når det er gjort skal resultatet være så bra som du kan få det, og være klar for lakkering. Det er en type korrekturlakk som brukes, og ikke spraymaling. Du burde maskere opp når du påfører lakken, litt fargeforskjell vil det ofte bli men siden området er lite er det ikke noe man ser på litt avstand. 

Les mer om lakkering av felger her.

La lakken tørke i 3 timer, hvis nødvendig så gjenta prosessen med å lakkere. Det er bedre å  lakkere i flere omganger enn å bruke for mye lakk og kun gjøre det en gang.

Reparasjonssett felgerSJEKK PRISEN

Reparasjon av kantkjørte felger hos verksted

Er det små skraper hvor det ikke mulig å fylle med flytende aluminium så er det beste du får gjort på egenhånd og bare pusse det ned litt så det er jevnt og gå over med lakk. Vil du ha det helt perfekt så er det å sende inn til felgverksted som gjelder.

Når du har dypere riper så kan de fylles med flytende aluminium som du former så overflaten blir så lik som mulig det resten av felgen er.

Ønsker du et veldig godt resultat og har kostbare felger så vit at resultatet du får til selv ikke er like bra som de kan gjøre på et profesjonelt felgverksted. Du kan derimot få til et resultat som ser mye bedre ut en hva det var til en veldig rimelig pris.

Spesielt på felger som har en annen farge enn aluminiumet som på sorte felger blir skader fra kantkjørte felger veldig synlige. En bil som ser litt sliten ut vil plutselig gi et mye bedre helhetsinntrykk hvis du reparer felgskadene.

Hvilke felger kan repareres

Reparasjon du kan gjøre hjemme av felger handler kun om når det er kosmetiske feil. Som at felgen har blitt kantkjørt og har riper i seg. Hvis det er mye er det heller ikke bra for felgen, siden den er sterkere når hele er uskadet.

Reparasjonssett felgerSJEKK PRISEN

Har du sprekker i felgen så er det noen gangen mulig å sveise det. Det handler om hvor mange sprekker det er, og hvor kraftige de er. Ta med hjulet til noen som driver med felger, så må de avgjøre om det kan sveises. Har du flere og dype sprekker burde det ikke repareres.

Hvordan vaske dekk og felger!

Om felgen har blitt bulkete etter den har sprukket opp har også mye å si. Hvis en felg skal repareres må det gjøres sånn at den fortsatt har den styrken som den hadde før. Hvis det sveises i en felg som burde vært avskrevet eller det sveises dårlig så er det rett og slett farlig å kjøre med den.

Felger skal egentlig ikke sprekke opp, og kjøper du felger uten dekk er det viktig at du bruker riktige dekk. Har du lav dekkprofil vil det også gjøre at felgene får hardere påkjenninger og derfor kan sprekke opp. Gode felger skal ikke sprekke, og det er noe du kan reklamere på.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen