Underspyling av bil – Viktig vedlikehold av bilen!

Hjem » Blog » Detailing » Underspyling av bil – Viktig vedlikehold av bilen!

Biler blir utsatt for mye slitasje og skitt i løpet av sin levetid. Det er derfor viktig å ta godt vare på dem for å forlenge deres levetid. En viktig del av vedlikeholdet av bilen din er jevnlig å vaske bilen under også!

I løpet av hele året så kjører biler over sand, grus og annet som fjerner endel av beskyttelsen som er under bilen. Når vinteren kommer og bilen kjører på saltede veier gir dette ett veldig godt utgangspunkt for å starte rustprosessen under bilen. Underspyling  hindrer saltet å bli liggende under bilem, og dermed forhindrer korrosjon på bilens underside. Det er anbefalt å underspyle bilen din minst en gang i måneden, spesielt hvis du bor i et område med mye sand eller salt på veiene om vinteren.

Utstyr for underspyling

For å underspyle bilen din trenger du en hageslange ,høytrykksvasker, og en underspyler. Det anbefales også å bruke et vaskemiddel for underspyling, hvor det spesielt må være godt egnet for å fjerne salt og skitt.

Før du begynner å underspyle bilen din, er det viktig å sørge for at den er kald. Hvis bilen nylig har vært i bruk, bør du vente til den har kjølt seg ned før du underspyler den.

Kärcher Underspylingsrør

Med dette underspylingsrøret som passer til Kärcher k2-k7 høytrykkspylere kommer du enkelt til under bilen. Passer også veldig bra for å spyle takrenner med!

Bruk saltfjerner ved underspyling av bilenSalt-X Spray, legger igjen også beskyttelse!Sjekk prisen!

Guide for hvordan å underspyle bilen:

Du kan veldig ofte vaske bilen ute om vinteren, selv om det kan være lurt å ikke gjøre det de dagene det er minusgrader. De fleste som underspyler vasker også resten av bilen samtidig. Det er ikke så mye ekstra utstyr du trenger hvis du uansett har alt annet klar for å vaske bilen.

Les mer om hvordan å vaske bilen i minusgrader ute her!

Selve underspylingen tar ikke lang tid, men det er veldig viktig at det blir gjort. Hvor mye det saltes på veiene varierer hvert år, og i perioder er det mye mer enn til vanlig også. Etter perioder hvor det har blitt saltet mye er det veldig viktig å få spylt dette bort!

Underspyling er ekstra viktig om vinteren

Det anbefales å underspyle bilen din minst en gang i måneden, spesielt hvis du bor i et område med mye sand eller salt på veiene om vinteren. Underspyling ser du ikke resultatet av, men dette er noe av det viktigste du gjør for å ta vare på bilen din.

Du kan underspyle bilen din selv, det gjør også at du har bedre kontroll og selv bestemmer hvilke produkter du bruker for å fjerne saltet.

Hvis du bruker for mye trykk eller spyler direkte på deler av bilen som ikke tåler vann, kan underspyling skade bilen din. Når du underspyler så spyl alltid samme vei som vann naturlig kan bli sprutet under bilen. Det vil si at du spyler med strålen fra foran bilen og bakover langs bilen. Selv om bilen kan ta skade så er også biler laget for å tåle vannsprut under bilen. Underspyling er bra for bilen, og du skal være veldig uforsiktig hvis du skader noe under bilen.

Underspyling i vaskehall

Hvis du ikke har tilgang til en høytrykksvasker eller ikke ønsker å underspyle bilen din selv, kan du ta den med til en bilvask som tilbyr underspyling i vaskehall. De fleste bilvaskehaller tilbyr denne tjenesten, og de bruker profesjonelt utstyr og vaskemidler for å gi bilen din den beste rengjøringen.

Det er flere som er skeptiske til dette. Noen sier at underspylingen er for svak, og tilpasset for å kunne ta både lave og høye biler og derfor gir det så lite effekt at det ikke er verdt det. Vi er ikke enige i det, for det skal ikke så mye til for at mye av saltet vil forsvinne. Men det å gjøre det hjemme vil gi bedre resultat!

Underspyling for elbiler

Som alle andre biler tåler også elbiler vann! Men det kan være lurt å være litt ekstra forsiktig. TV2 har skrevet om at noen elbiler ikke tåler underspyling, men det er ikke oppgitt hvilke elbiler det gjelder for.

Det er uansett alltid lurt å sjekke hva andres erfaringer er med den bilen du har, så kan du ofte få noen gode tips også!

På nyere biler er det også mer deksler under bilen, og spesielt på elbiler. Men der hvor salt kommer i direkte kontakt med understellet burde også saltet fjernes. Det må heller ikke gjøres med høytrykk om du er bekymret for at det kan skade bilen.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen