Kjøpe eller bygge campervan

Kjøpe Campervan? – Dette må du passe på!

Hjem » Blog » Bobil » Kjøpe Campervan? – Dette må du passe på!

En Campervan er en ombygget varebil, og det kan være alt fra en VW caddy med en madrass bak til en stor Mercedes Sprinter med 4×4 og interiør som overgår mange bobiler. Uansett hvor store planer du har for vanlife så er det ett par punkter som er veldig viktig ved kjøp av en campervan.

Istedenfor å kjøpe en helt ferdig utstyrt campervan velger mange også å bygge sin egen selv, les mer om hvordan du kan gjøre det her! Det å være litt handy er uansett lurt hvis du ønsker å kjøpe en campervan. Interiøret kan ofte ganske enkelt gjøres om på, uten veldig store kostnader om man har lyst til å gjøre jobben selv!

Avdekk behovet – og hva mulighetene er

De fleste varebiler har 2 eller 3 seter, start med å utelukke hva som er aktuelt for dere. Lengde, høyde og generell størrelse på bilen vil også være viktige punkter å avklare. Her vil kategoriene være i grove trekk liten, medium og stor varebil. Andre faktorer er drivlinje, automat/ manuell og Diesel, bensin eller elektrisk varebil.

Markedet for innredede campervaner er ikke veldig stort, derfor vil det gi mange flere muligheter om dere ikke låser dere helt. Men noen krav er det lurt å ha. Skal dere bruke campervanen kan det å ha f.eks. høye nok innvendig til å stå i bilen når det skal lages mat være ett viktig punkt. Tenk nøye igjennom bruk og se om dere finner noen absolutte krav.

Bilens tilstand – Her er det viktig å være grundig

En campervan har mye til felles med å kjøpe en vanlig bil, og for å kjøpe en bobil hvis den er innredet som campervan. Først og fremst, er dere villig til å gjøre litt selv som enkle reparasjoner eller om den alltid skal leveres til ett verksted for service/ reparasjoner.

Gjennomgang av servicehistorikk, se over bilens tilstand og lignende er noe av det viktigste dere gjør. En campervan gir mye frustrasjon hvis den ikke fungerer som ønsket på tur, derfor er det å være grundig når man kjøper den det aller viktigste man gjør. Les mer om hva som må sjekkes når man kjøper bruktbil her! Er campervanen innredet burde dere også lese om kjøp av bobil her!

Eksteriør – Dette gjelder for ting som integrert taktelt, eller takstativ. Noen av de tingene kan være veldig kostbart, og ett intergrert taktelt må nøye funksjonstestet.

Er det en litt eldre campervan som har ett tungt taktelt på taket, dratt en henger og har annet utstyr på taket er det viktig å være klar over at det heller ikke nødvendigvis er en stor fordel. Dette er tungt utstyr som også er med på å gi mer slitasje.

Interiør – Interiør i campervaner varierer veldig hvor forseggjort det er. Noen er isolert for vintercamping, mens andre lagres helst innendørs om vinteren. Hvis campervanen nylig er bygget, eller har vært lagret om vinteren er det god grunn til å undersøke ekstra nøye. Problemet er fuktighet, og det kan være vanskelig å oppdage fordi det ikke er lett å komme til. Dette vil avhenge av hvordan campervanen er bygget, er det ikke mulig å komme til vil vi anbefale å ta en fukttest. Dette kan gjøres f.eks. hos bobilforhandlere/ verksteder. Det kan alltid være lurt å be selger ta en slik fukttest, og hvis ikke selger vil det spør hvorfor.

Om det er lufteluke, og hvordan opplegg det er for strøm, og ikke minst hvordan gulv, vegger og tak er bygget er det som har mest å si. Små tilpasninger inne i campervanen er enkelt og gjøre selv og burde ikke være det avgjørende.

Hvordan finne Campervaner til salgs!

Hvis du ikke skal bygge campervanen selv så gjelder det å finne en som er bygget på den måten som fungerer for deg. Spesielt om den er isolert godt nok, og at grunnarbeidet er gjort på en måte som er bra nok for deg er veldig viktig!

Det er flere kanaler for kjøp og salg av campervaner, blant annet på facebook. På finn.no er det også flere, men de ligger ofte ute under forksjellige kategorier. Lagre gjerne søk etter campervan også. De fleste campervanene på finn ligger ute i «biler i norge» som også er den desidert største kategorien. Men under «bobiler» er det en egen kategori som heter «camper», følg med på den også! Mange som ønsker seg en campervan vurderer også bybobil, det er en egen kategori. Ofte er prisene litt høyere, til gjengjeld er de innredet profesjonelt, ellers har de mye til felles med campervaner.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen