Mistet Bilnøkkel? – sånn her løser du det!

Hjem » Blog » Bilhold » Mistet Bilnøkkel? – sånn her løser du det!

Frustrasjonen når du mister bilnøkkelen kan være ganske ekstrem, du hadde den nettopp og nå er den plutselig sporløst forsvunnet. For det første kommer du deg kanskje ikke frem dit du skal, for det andre kan det fort komme til å koste deg dyrt. Hvor dyrt det blir avhenger av om du har mistet den eneste nøkkelen dere har til bilen, og hvilken type bilnøkkel det er.

Haster det?

Har du en nyere bil?

Kontakt bilforhandler

Har du eldre bil uten komplisert låsesystem?

Låsesmeder kan ofte bistå

Trenger du å komme deg inn i bilen?

Kontakt veihjelp, om nøkkelen f.eks. ligger inne i bilen.

Må du knuse ruta?

Som regel er det store vinduet på passasjerdøren som er billigst å fikse, det er også enkelt å knuse. De små rutene er ofte dyrere å bytte! Bruk en stein eller noe annet stort og tungt, helst bruk en hanske også. Er det noen i bilen så velg den ruten lengst i fra.

Hva kan du gjøre når du har mistet bilnøkkelen

Du har litt forskjellige muligheter, avhengig av hvilken situasjon du er i.

Har du låst bilnøkkelen inne i bilen så er det beste å tilkalle veihjelp for å få hjelp. På noen biler kan du klare og lirke opp døren selv, men det er sjeldent veldig enkelt. Har du en reservenøkkel et annet sted så er det som regel den beste måten og få åpnet bilen.

Hvis nøkkelen er helt forsvunnet så kan du få laget en ny nøkkel. Dette koster litt og det varierer veldig hvor mye det faktisk koster. Du trenger ikke nødvendigvis og dra til forhandleren, ofte kan en låsesmed gjøre jobben for deg. På gamle biler som ikke har noe elektronikk i nøkkelen så er det veldig enkelt og få slippet opp en ny nøkkel, det koster heller ikke mye. På de fleste biler som er på veien i dag så er det elektronikk i nøkkelen som må programmeres for at den skal fungere. Hvis du har en fungerende bilnøkkel så blir denne jobben mye rimeligere. Det varierer litt fra bilprodusentene hvor vanskelig det er å programmere en bilnøkkel. Noen bilprodusenter har faktisk så vanskelige systemer at du må til de for å få hjelp.

Har du mistet den eneste nøkkelen som er til bilen så er det fort ett litt større og dyrere problem du har. Er du veldig uheldig så må bilen faktisk fraktes til forhandleren, det er ikke så enkelt når du ikke har nøkkel til bilen. Du må også kunne bevise at du faktisk er eieren av bilen. For å lage en ny bilnøkkel når du ikke har en annen fungerende nøkkel så må produsenten gjøre dette med koder de har. Det er også grunnen til at det hele kommer til å koste flere tusen mer enn det ville gjort hvis du har en reservenøkkel. Så hvis du du er usikker på om du burde få laget en ekstranøkkel så er svaret at det burde du absolutt gjøre! Ikke bare kan det spare deg for mye penger, du tenker kanskje at du bare kan passe ekstra godt på nøkkelen, men det å miste en nøkkel er noe som kan skje den beste. Bortsett fra det du sparer i kroner og øre hvis du har laget en reservenøkkel så er det også mange problemer du sparer deg for. Det er ikke gjort i en håndvending og få en ny nøkkel når du har mistet den eneste du har, og som nevnt hvis du er ekstra uheldig så må du få fraktet den låste bilen til forhandler også.

Forskjellige typer bilnøkler

Vanlig nøkkel – Dette er de som er på gamle biler, godt over 20 år gamle. Disse hadde ikke noe elektronikk i seg. Har du en sånn nøkkel så burde du absolutt slipe opp en nøkkel, det er veldig billig og hvis du mister nøkkelen så må du ha hjelp av en låsesmed som koster til å koste minst 10X så mye som å slipe opp en nøkkel.

Transponder nøkkel – Dette er nøkler som har en mikrochip inni seg, når nøkkelen settes i tenningen så snakker transponderen med bilen så nøkkelen får starte bilen. Disse nøklene har vært de mest vanlige på markedet i mange år og de leveres fortsatt i nye biler. Transponder nøkler kom på de første bilene allerede i 1995. Transponder nøkkel må kodes/programmeres når du skal få laget en ekstranøkkel.

Keyless nøkler – Fjernstyrte bilnøkler er det vanligste på markedet. Dette er nøkler som kan ligge i lommen hele tiden. Hvilket signal de bruker for å kommunisere med bilen varierer fra produsenter. Mange av disse nøklene ser heller ikke ut som vanlige bilnøkler, og de kalles populært for FOB.

Siden Keyless nøkler er de nyeste nøklene så skulle man kanskje tro at de også var de tryggeste med tanke på biltyver. Sånn er det dessverre ikke helt. Når keyless nøkkelen snakker med bilen så kan dette signalet leses av andre som er i nærheten. Hvis dette er noen med onde hensikter kan de faktisk klare å programmere en egen keyless nøkkel med signalet de fanger opp mellom din nøkkel og bilen. Og hvis de klarer dette kan de bare kjøre avgårde siden det ikke trengs en fysisk nøkkel.

Bytte batteri på bilnøkkel

Det å bytte batteri på bilnøkkelen er som regel overraskende enkelt, men noen produsenter har selvfølgelig klart å gjøre det komplisert. De fleste bilnøkler bruker et knappenålsbatteri. De fleste av de heter noe med CR etterfulgt av noen tall, f.eks. CR2354, CR2032

Som regel må du «dra» nøkkelen fra hverandre og så splitte den. Men andre nøkler har et lite hull som du må presse inn for å splitte den. På noen, spesielt FOBér kan du skyve ut lokket til batteriet for hånd.

Hvordan kode bilnøkkel

Som regel vil du ikke klare å kode bilnøkkel selv, men det skal sies at til noen bilmodeller så er det mulig hvis du har en fungerende nøkkel. Som regel må produsenten selv legge inn kodene som gjør at bilen «leser» kodene og så lar deg starte bilen.

Hva koster ny bilnøkkel

En ny bilnøkkel fra produsent koster deg fra i underkant av 2000 kr og opp til i overkant av 6000 kr, dette avhenger av hvilken bil du har. Hør med låsesmed først om de har mulighet til å hjelpe deg, da kan du slippe unna med å få en ny bilnøkkel til under 1000 kr. Det varierer hvor mye rimeligere det vil være hos låsesmed, men det er såpass stor forskjell på prisene at det er verdt å ta et par telefoner.

Det finnes også firmaer i utlandet som har spesialisert seg på dette. Vær forsiktig med hvem du velger å sende bilnøkkelen din til. Det finnes både veldig seriøse og veldig useriøse aktører der ute, så det er nødvendig å undersøke firmaet godt hvis dette er noe du vurderer.

Nyere biler har den fordelen at det meste kan gjøres elektronisk, derfor er det ofte ikke så kostbart eller at det tar lang tid å få en ny bilnøkkel!

Oppsummert så er det viktigste du burde gjøre å sørge for at du alltid har en ekstranøkkel som ligger hjemme et trygt sted. Ikke legg den i garasjen så den er nærme nok til at bilen kan åpnes fordi nøkkelen ligger i nærheten! Med en ekstra nøkkel kan du unngå store kostnader og mye jobb som du enkelt kunne spart deg for.

Mistet bilnøkkel forsikring

Vanligvis dekkes ikke mistet bilnøkkel av forsikring. Om den derimot er stjålet og du har anmeldt det så vil det ofte dekkes. Er du naf medlem med veihjelp har du nøkkelforsikring inkludert.

Andre forsikringsselskaper tilbyr nøkkelforsikring. For de fleste vil det heller være bedre å bruke de pengene på en Airtag eller Tile. Om du vurderer en slik forsikring så sjekk på forhånd hvor mye det faktisk koster med en ny bilnøkkel til bilen din!

Kan du bruke reiseforsikring eller annen forsikring? Det avhenger av situasjonen. Det skader uansett ikke å ringe forsikringsselskapet ditt for å forhøre seg!

4 hendelser på “Mistet Bilnøkkel? – sånn her løser du det!”

 1. Marlene Edgren Mikkelsen

  Hei, jeg trenger en ny flipp nokkel til Dodge
  Durango 2005 mod (4,7). Den vi har er los i
  fjerningen og det elektroniske fungerer ikke
  lengre, noe som onskelig a kunne fa brukt.
  Lager dere nokler til denne modellen?

  Mvh Marlene E.M

 2. Marlene E. Mikkelsen

  Hei, jeg trenger en ny flipp nøkkel til Dodge
  Durango 2005 mod (4,7). Den vi har er løs i
  fjerningen og det elektroniske fungerer ikke
  lengre, noe som ønskelig a kunne få brukt.
  Lager dere nøkler til denne modellen?
  Mvh Marlene E.M

 3. NY NØKKEL TIL CHRYSLER VOYAGER 2,5 TD VF38459 hAR NØKKEL UTEN STARTSPERRE SÅ TRENGER EN KODET NØKKEL. KAN JEG SENDE DERE HJERNEN, STARTSPERREBOKS TENNINGSLÅS MED NØKKEL. sÅ KAN DERE KODE EN NY NØKKEL?

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen