Hvordan Bruke Motorrens? – Komplett guide for innvendig motorrens!

Hjem » Blog » DIY – Guider – Reparasjoner » Motor » Hvordan Bruke Motorrens? – Komplett guide for innvendig motorrens!

For det første så finnes det forskjellige typer motorrens, og forksjellige prosesser for hvordan de skal brukes.

Litt av grunnen til at motorrens faktisk har noe for seg er på grunn av at det stadig vekk blir laget mer miljøvennlige motorer. Dette kan derimot bli ett problem etterhvert siden nye miljøvennlige motorer kan få mer smuss og rester inne i motoren som på eldre motorer hadde blitt sluppet ut som skadelige stoffer.

Det er spesielt kjent for dieselbiler at det kan sote seg til etterhvert, men dette gjelder absolutt for bensinmotorer også. Det finnes motorrens som utføres på verksted og andre som spesialiserer seg på dette. Og det finnes motorrens du kan tilsette selv, de skal som regel tilsettes før du bytter motoroljen på bilen.

Ved mye småkjøring hvor bilen så vidt rekker å oppnå driftstemperatur så er det større sjans for at det sotes til. Men selv det å kjøre med bilen på driftstemperatur er ikke alltid nok for å få renset ordentlig opp.

Hva er Motorrens?

Motorrens er et kjemisk produkt designet for å rense innsiden av bilens motor. Det hjelper med å fjerne smuss, avleiringer, og karbonrester som kan akkumulere seg over tid, spesielt i biler som ofte brukes til småkjøring eller i kaldt klima hvor motoren sjelden når optimal driftstemperatur.

Hvordan bruke Motorrens

Det finnes noen motorrenser som du fyller på uten å måtte bytte motoroljen etter å ha fylt på. Skal det være særlig effektivt så er det beste med de du tar rett før du bytter motorolje. Også er det enkelt å huske på å gjøre det ca hverandre gang du skifter motorolje.

Velg riktig motorrens – Forsikre deg om at motorrensen er kompatibel med motoren din, enten det er diesel eller bensin. Mange motorrens fungerer like bra til begge deler.

Følg Instruksjonene Nøye – Noen motorrens krever at motoren er varm, mens andre kan tilsettes rett før oljeskift.

Kjør Motoren: Etter tilsetting, la motoren gå i henhold til produktets anvisninger. Dette kan variere fra 10 minutter til en time. Fullfør Med Oljeskift: Bytt motorolje og filter umiddelbart etter bruk av motorrens for å fjerne alle løsnede avleiringer

Norsk Nettbutikk
Sjekk prisen!
Stort utvalg med kjente merkevarer!
Sjekk prisen!

Diesel eller bensin motorrens

De fleste motorrens fungerer både på bensin og dieselbiler. Det er mange som tror at det kun er dieselbiler som trenger motorrens, men bensinbiler får også smuss innvending i motoren.

Uansett om det er diesel eller bensinbil du har så vil en innvendig motorrens/ motorflush gjøre at du slipper høye verkstedregninger, men det erstatter ikke på noen måte servicene bilen uansett skal ha. I det daglige vil du også kunne merke at du sparer drivstoffkostnader.

Husk at hvis du ikke kjenner helt til historikken på bilen så er skifte av olje aldri feil å gjøre, det er noe av det enkleste du kan gjøre for å gi de beste forutsetningene for at motoren skal ha det bra. Og da er en innvendig motorrens som regel lurt å gjøre først.

Karbonrens av motoren – Motorrens på verksted

Dette gjøres ofte når det først har dukket opp problemer, som feilmeldinger. Karbonrens gjøres med en hydrogenmaskin som kobles til luftinntaket på bilen.  Så tar det fra 30-60 minutter før jobben er fullført.

Det er noen som spesialiserer seg på dette. Det koster endel mer en vanlig motorrens, men på en annen side så kan det også spare deg for mye penger siden det kan forhindre at du må bytte slitedeler like ofte.

Karbonrens er mest effektivt for å hindre/fjerne smuss og for eksosystemet på bilen din. Selv om det nok brukes mest på dieselbiler så kan det med hell brukes på bensinbiler også.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen