Skistativ eller Takboks – Hva er best?

Hjem » Blog » Bilnytt » Skistativ eller Takboks – Hva er best?

Vinteren er her, og du planlegger å dra på en skitur med familien din. Det å frakte skiene inne i bilen er ingen god løsning, det kan være livsfarlig. Får du skiene opp på taket blir det også mye bedre plass inne i bilen.

Dilemmaet for mange er, holder det med ett ski/ snowboardstativ eller trengs det en takboks? Vi går her igjennom fordeler/ulemper med begge alternativene. Mange har også noen krav som gjerne fort utelukker en av delene.

Skibokser – Fordeler/ulemper

Skibokser er veldig utbredt blant nordmenn og kommer også i forskjellige varianter. Her er noen av fordelene med å bruke en skiboks:

Beskyttelse av ski/ snowboard og annet i skiboksen fra vær og vind er en av de største fordelene med skiboks. Dette gjelder også når du har andre ting en ski som du ønsker på taket, at du kommer frem med det tørt og fint uansett hvordan været er ute.

Skibokser gir deg ekstra lagringsplass på taket av bilen din. Dette kan være spesielt viktig hvis du har en mindre bil og ikke har nok plass til å lagre alt skiutstyret ditt inne i bilen. Generelt får du ekstra trygghet under transporten. Skiutstyret vil være festet trygt inne i boksen, og du trenger ikke å bekymre deg for at det skal falle av eller skade noen andre biler på veien.

Men det er også noen ulemper med skibokser. Her er noen av dem:

Skibokser kan være dyre, spesielt hvis du kjøper en av høy kvalitet. Hvis du bare skal på en enkelt skitur, kan det hende at kostnaden ikke vil være verdt det. Skibokser påvirker bilens aerodynamikk, noe som fører til en reduksjon i drivstofføkonomi. Det fører til høyere drivstoffkostnader over tid, men spesielt for elbiler er det mest negative at det påvirker rekkevidden.

Skal du kjøpe skiboks/takboks? Les kjøpsguiden vår her!

Montering og demontering kan være vanskelig. Hvis du ikke har erfaring med å montere takbokser, kan det ta litt tid og krefter å få det riktig. Her er det også store forskjeller i mellom universal og lavtbyggende takbokser. Lagring er også en stor utfordring for mange som er mye lettere med ett skistativ.

Skistativ – Fordeler/ulemper

Skistativ er et annet alternativ for å transportere skiutstyr på bilen din. Skistativ monteres på taket av bilen din og brukes vanligvis montert på takstativ. Har du ikke feste til takstativ på bilen så finnes det løsninger med magnet eller sugekopper som kan brukes. Her er noen av fordelene med å bruke et skistativ:

Skruvat har stort utvalg av ski/snowboard stativ.

Skistativ er ett rimeligere alternativ en skiboks. Dette gjør det til et godt alternativ for de som ikke ønsker å bruke mye penger på å transportere skiutstyret sitt, men det er flere fordeler for mange.

Skistativ er enklere å montere og demontere enn skibokser. Du trenger ikke å bruke mye tid på å få det riktig, og det krever ikke spesielle ferdigheter eller verktøy.

Mindre lagringsplass: Skistativ gir deg ikke like mye lagringsplass som en skiboks. Hvis du har mye skiutstyr å transportere, kan det hende at du ikke har nok plass på taket av bilen din med et skistativ.

Manglende beskyttelse: Skistativ gir ikke samme beskyttelse mot vær og vind som skibokser. Dette gjelder spesielt hvis du ønsker å frakte andre ting enn ski. På salte vinterveier er det en tøff påkjenning for det som transporteres.

Hva burde du velge?

Når det gjelder å velge mellom en skiboks og et skistativ, avhenger valget av dine personlige behov og preferanser. Hvis du har behov for ekstra lagringsplass og ønsker beskyttelse mot vær og vind, kan en skiboks være det beste alternativet for deg. Hvis du er på et stramt budsjett og ønsker en enklere løsning, kan et skistativ være det beste alternativet. Skal du kun transportere ski og snowboard, og ønsker at det skal være så enkelt som mulig syntes mange at skistativ er best.

Husk også å sjekke hva maks taklast er for bilen din, på flere nye biler er den mye lavere enn hva som var vanlig før.

Skal du kjøpe skiboks/takboks? Les kjøpsguiden vår her!

Både skibokser og skistativ har sine fordeler og ulemper når det gjelder å transportere skiutstyr på bilen din. Det viktigste er å velge det som passer best for dine personlige behov og preferanser. Ved å vurdere faktorer som kostnad, lagringsplass, beskyttelse og sikkerhet, kan du ta en informert beslutning og nyte en trygg og problemfri skitur med familien din.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen