Spylervæske – smarte triks

Med litt planlegging så trenger du ikke å kjøpe dyr spylervæske på bensinstasjonen, for ja det koster mye mer en det du egentlig trenger å betale.

For å unngå at skulper når du heller burde du helle som vist på bilde hvis du har spylervæske på kanne. Legg den på siden når du heller så vil det ikke skulpe over.

Akkurat hvor mye du betaler per liter for spylervæsken er det du burde tenke på. Når du handler spylervæske på bensinstasjonen så koster det typisk rundt 20.- kr per liter. Men her kan prisen godt variere med både noen kroner dyrere og billigere.

På matbutikker så ligger prisen som regel en god del lavere, men den er fortsatt dyrere en det du kan få den for de billigste stedene.  På matbutikker ender du ofte opp med å betale mellom 12-14,- kr per liter. Men her kan du også finne de på gode tilbud innimellom.

Det billigste er som regel å handle spylervæske på jernvare eller bilrekvisita forretninger som Europris, Jula, OBS Bygg, Biltema osv.

Det aller billigste derimot er å kjøpe spylervæskekonsentrat. Men hvis du gjør det så burde du ha et godt system på hvordan du gjør det. Vi anbefaler at du har en stor kanne hjemme på 10L f.eks. som alltid står med ferdigblandet spylervæske. På denne måten vet du at den alltid har riktig blandingsforhold.

Hvis du begynner å helle konsentratet rett på spylervæsketanken så mister du fort oversikten på hva blandingsforholdet er.

I bilen burde du også alltid ha ferdigblandet spylervæske klart. Bruk gjerne en gammel beholder for spylervæske. Det er ikke så lurt å helle det på en brusflaske med mindre du merker den godt, det har skjedd at barn har drukket av flasker som har inneholdt spylervæske som ikke har ligget i egnede flasker.

Dette er symbolet for spylervæske. Det er viktig at du forsikrer deg om at det er riktig beholder du fyller på. Hvis du mister lokket er det enkelt å bytte det ut. Det kan kjøpes løst hvis du har mistet det.

Noen ganger kommer sprengkulden litt uventet på oss. Det å spare penger på spylervæske blir til litt penger etterhvert, men hvis spylervæsken fryser kan du ødelegge for mye penger. Delene koster litt, men arbeidet der hvor spylervæskeanlegget er koster som regel mye siden det er vanskelig å komme til der.

Det du kan gjøre hvis du er usikker på om spylervæsken er for mye blandet ut, eller du har kjøpt ferdigblandet som ikke har lavt nok frysepunkt. Start med å spyle ut litt spylervæske, hvis du har helt full tank. Etter det kan du helle konsentrat rett på spylervæsketanken.

Spylervæske for sommerbruk

Ikke bare er det unødvendig med å bruke samme spylervæske året rundt, men spylervæsken ment for vinterbruk er også veldig lite effektiv om sommeren!

Om sommeren er det andre ting i luften, som insekter. Med spylervæske ment for vinterbruk så klarer den faktisk ikke å fjerne dette på en god måte.

Det er noen som bruker sitron i spylervæske som de lager selv. Det du derimot kan gjøre med sannsynligvis enda større hell er å dele opp en sitron i to biter. Og etter du har vasket bilen så gnikker du over med den ene halvdelen av en sitron på frontruten. Ruten må være ren før du gjøre det så du ikke skraper opp ruten. Dette fjerner filmen som kommer på ruten etter en vinter med dårlig vær.

Det aller viktigste er at du husker å fylle på med frostsikker spylervæske før vinteren. Ellers fryser spylervæsken og ekspanderer som kan føre til overraskende dyre skader.

Ødelagt spylervæskeslange

Hvis vindusspylerne dine ikke fungerer så kan du lese mer om hvordan du kan finne feilen her. Hvis det er en av spylervæskeslangene som er ødelagt så er det som regel ganske billig å fikse. Til endel biler får du også kjøpt skjøter til spylervæskeslanger.

Du må ikke bruke original spylervæskeslange, spesielt på eldre biler hvor det viktigste er at det fungerer. Finn dimensjon på slangen så er det ofte mulig å få kjøpe disse som uoriginale til en rimelig penge.  

Men før du setter i gang burde du vær klar over at det ofte kan være litt vanskelig å komme til der hvor disse slangene sitter.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen