De 5 beste kompressorer til bilen – Stor test – Altombiler

Har du noen gang opplevd å ha for lite luft i dekkene langt hjemmefra? Da vet du hvor nyttig det er å ha en pålitelig, portabel kompressor i bilen. Vi vil her se på portable kompressorer for biler, de som drives av 12V med sigarettenner eller har eget oppladbart batteri. Vi har testet fem av de mest populære modellene på markedet. Så, la oss se hvilken som er best for deg!

Hva er en kompressor, og hvorfor trenger du en i bilen?

En kompressor er en maskin designet for å komprimere og pumpe luft under trykk. For bilister er de mest kjente bruksområdene for kompressorer å fylle luft i dekkene, spesielt hvis lufttrykket har blitt for lavt. En korrekt mengde luft i dekkene sikrer optimal kjøreytelse, reduserer drivstofforbruket og gir bedre sikkerhet på veien.

Kompressor til å ha i bil har også andre bruksområder, alt fra å fylle opp sykkeldekk, fotballer, vannleker og luftmadrasser. Så lenge du har riktig ventil som ofte følger med til de vanligste oppgavene kan du bruke kompressoren til mye forskjellig.

Viktige funksjoner å se etter i en kompressor til bil

Når du velger en kompressor, er det flere funksjoner du bør vurdere.

Kraft/kapasitet: Sørg for at den kan levere tilstrekkelig trykk for bilens dekk.

Batteriliv: Hvis den drives av et batteri, bør den vare lenge nok til å fylle alle fire dekkene.

Tilkoblinger: Noen modeller tilbyr flere tilkoblingsmuligheter, inkludert via bilens sigarettenner.

Størrelse og vekt: Jo lettere og mindre, jo mer praktisk er den å oppbevare og transportere.

Test! De 5 beste kompressorene for bilen

Vi har testet mange luftkompressorer for biler og dette er 5 beste. Ut i fra hvilket behov du har er vi sikre på at du vil finne at en av disse passer ditt bruk perfekt!

Black & Decker

Black & Decker Kompressor som gir stor allsidighet. Den aller største fordelen her er at du kan bruke 12V, 18V og 230V. Fordelen med dette er at du slipper å bruke opp strømmen i bilen når du du bruker den hvis du har tilgang til 230V.

Det er også en veldig praktisk digital skjerm som viser luftrykket!

Universal kompressor

Enkel og solid kompressor som bruker 12V og har 3 meter lang kabel! Oppfyller behovene de fleste har med 10 bar trykk.

Osram

Solid dekkfyller fra Osram, denne er også veldig fin for å sjekke hva luftrykket i bilen er! Det er viktig å alltid ha riktig luftrykk, og det endres med fullastet bil. Med denne sørger du enkelt for at du alltid har riktig luftrykk i dekkene!

Ironside – Minikompressor

Ironside har laget en genial luftfyller her! Vi liker veldig godt at den kan lades med USB-C også. I tillegg tar den veldig lite plass og har mange andre bruksområder enn å bare fylle luft i bildekk.

Her er du heller ikke avhengig av å bruke strøm fra bilen for å få luft som er en veldig stor fordel! Denne minikompressoren fra Ironside har også ett imponerende stort batteri!

Rimeligste universal kompressoren

Ønsker du godt med kraft og den rimeligste versjonen? Da er det denne du burde velge!

Viktig å vite ved kjøp av luftkompressor til bil

Det er flere faktorer som avgjør hvilken luftkompressor du burde kjøpe til bilen. Er den kun ment for å brukes hvis du får en punktering? Eller ønsker du å kunne bruke den til mer. Skal den brukes anbefaler vi å velge en som enten går på batteri eller kan brukes med 230V for å unngå å bruke all strømmen på bilen.

Har du punktert? Dette er hvordan du plugger dekket selv!

Kan man bruke kompressoren til annet enn bildekk?

Ja, mange kompressorer kommer med ulike dyser som gjør dem egnet for å pumpe opp alt fra sykkeldekk, vannleker, luftmadrasser til sportsutstyr som fotballer.

Hvor lenge varer et oppladbart batteri i en kompressor?

Dette varierer fra modell til modell, men de fleste gir nok strøm til å pumpe opp minst fire bildekk. Det anbefales alltid å lade enheten etter bruk. Sørg også for at du har med riktig kabel i bilen så den kan lades hvis du plutselig trenger den å den er tom for strøm.

Er det trygt å oppbevare kompressoren i bilen hele tiden?

Ja, de fleste portable kompressorer er designet for å tåle temperatursvingninger i bilen. Men det er lurt å beskytte den mot direkte sollys og ekstrem kulde.

Ta ett velinformert valg med denne kjøpsguiden

En portabel kompressor er et must-have verktøy for enhver bilist. Ikke bare sørger den for at dekkene dine alltid har riktig lufttrykk, men den kan også være en livredder på langturer langt fra nærmeste bensinstasjon eller verksted. Ved å investere i en kvalitetskompressor, kan du spare tid, penger, og kjøre tryggere på veiene. Husk å sjekke spesifikasjonene nøye, vurdere dine personlige behov, og velg den modellen som passer best for deg. God kjøretur!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen