Hvordan spare penger på drivstoff

Hjem » Blog » Bilhold » Hvordan spare penger på drivstoff

Drivstoffkostnader utgjør en betydelig del av bilholdskostnadene for mange, men mange kan også ganske enkelt redusere kostnadene ganske mye! Tar du lite hensyn til når du fyller drivstoff, og ikke minst kjørestilen din vil du enkelt kunne spare mye! De som kjører mye vil også kunne spare mest, men for de aller fleste er det uansett mye å spare ved å endre litt på vaner.

Det er til sammen mange metoder for å spare penger på drivstoff, men dette er det som gjør de største forskjellene. Fyll full tank når det er rimelig, kjør en drivstoffeffektiv bil og ha en avslappet kjørestil.

Vi går her igjennom alle tipsene du kan bruke for å spare mye penger på bensin eller diesel. Har du elbil? Les hvordan du kjører elbil mest økonomisk og for å få lengst mulig rekkevidde!

Velg riktig bil – Store forskjeller!

Valg av bil kan ha stor innvirkning på drivstoffkostnadene. Hvis du planlegger å kjøpe en ny bil, kan det være verdt å undersøke drivstoffeffektiviteten til forskjellige modeller. For eksempel er dieselbiler ofte mer drivstoffeffektive enn bensinbiler på langkjøring, mens hybridbiler og elektriske biler kan være svært kostnadseffektive i bykjøring.

For de som kjører mye vil det være ekstra viktig å velge en bil som bruker det drivstoffet som passer best. Hvor stor bil du trenger har også mye å si! Pendlerbiler er ofte små og drivstoffeffektive. Når man kjører langt ofte vil det ha veldig mye å si hvor stort forbruk bilen har.

Kjørestilen er avgjørende

Måten du kjører på kan også påvirke hvor mye drivstoff bilen din bruker. Brå akselerasjon og bremsing kan øke drivstofforbruket betydelig. Ved å holde en jevn fart, særlig på motorveier, kan du redusere drivstofforbruket. Hvis bilen din har cruisekontroll, kan bruk av dette hjelpe med å opprettholde en konstant hastighet, noe som igjen kan bidra til lavere drivstofforbruk.

På svingete veier, og generelt til småkjøring er det best å unngå hard akselerering. Se fremover og tilpass kjørestilen etter forholdene. Før var det ganske mange som satte bilen i fri for å spare drivstoff i nedoverbakker. Det virker faktisk mot sin hensikt, bruk heller giret til å bremse med nedover uten å få for høyt turtall. Nyere biler skrur også av motoren som er mye mer effektivt enn at bilen er i fri og går på tomgang.

Vedlikehold av bilen

Godt vedlikehold av bilen din kan også bidra til bedre drivstofføkonomi. For eksempel kan regelmessig skifte av motorolje og sørge for korrekt dekktrykk bidra til å redusere drivstofforbruket. I tillegg kan overflødig vekt i bilen føre til økt drivstofforbruk. Ved å unngå å transportere unødvendig last kan du også spare på drivstoffet.

Det er mye penger å spare på å gjøre litt service og vedlikehold selv! Dette er hvordan du skifter olje selv.

Bruk av drivstoffkort og andre fordelsprogrammer

En annen måte å spare penger på drivstoff på er å bruke et drivstoffkort. Mange selskaper tilbyr rabatter eller lojalitetspoeng når du bruker kortet deres til å kjøpe drivstoff. Dette kan resultere i betydelige besparelser over tid, særlig hvis du fyller drivstoff ofte.

Planlegg kjøreruten

Ruteplanlegging kan også bidra til drivstoffbesparelser. Ved å unngå tung trafikk og å kjøre lengre enn nødvendig, kan du redusere drivstofforbruket. Vurder å bruke GPS eller en kartapp for å finne den mest effektive ruten til destinasjonen din.

Tidspunkt for å fylle drivstoff

Når på dagen og hvilken dag du fyller drivstoff kan også påvirke hvor mye du betaler. Forskning har vist at drivstoff ofte er billigere tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Dette skyldes at drivstoffprisene ofte er basert på leveringskostnader, og disse kan variere gjennom dagen. Når det gjelder hvilken dag du bør fylle drivstoff, kan dette variere fra sted til sted.

Hva er problemet med E10 Bensin

Når det først er billig drivstoff så fyll alltid full tank. I noen perioder svinger prisene nesten 10 kroner, det gjør store utslag om du må fylle full tank når det er dyrest!

Kjør færre turer

Den mest effektive måten å spare drivstoff på er ganske enkelt å kjøre færre turer. Dette kan oppnås ved å planlegge ærendene dine bedre. For eksempel, prøv å gjøre alle ukens innkjøp i en tur, heller enn å kjøre til butikken hver dag. Dette vil ikke bare spare drivstoff, men også tid. Det er mange måter å spare penger på drivstoff på, fra valg av bil og kjørestil, til vedlikehold, bruk av drivstoffkort, ruteplanlegging og tidspunkt for å fylle drivstoff.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen