Ultralydvasker – Vasking med ultralyd

Hjem » Blog » Verktøy » Ultralydvasker – Vasking med ultralyd

Det er ikke alltid alt er så enkelt å vaske, eller at det tar veldig lang tid. En ultralydvasker er veldig effektiv til å vaske mange ting, både ved at det blir vasket veldig grundig og ikke minst at det går fort.

En ultralydvasker kan brukes til smykker, urverk og andre mindre ting. Det er større ting som vanligvis vaskes i en garasje eller på et verksted vi her tar for oss. Ultralydvaskere finnes også i mange forskjellige varianter, selv om virkemåten stort sett er ganske lik.

Hvordan ultralydvasker fungerer

Ultralydvaskere bruker høyfrekvente lydbølger, og det varierer litt i hvilken sone de ligger i alt etter hva de skal brukes til å vaske. Det er når lydvibrasjonene oppstår at det dannes små vakuumbobler. For at det skal kunne kalles ultralyder må de høyfrekvente lydbølgene være mer en 20 kHz. Ved siden av lydbølgene dannes det små bobler, og de imploderer og det er dette som renser det du skal vaske.

Det er på grunn av de høyfrekvente lydbølgene som oppstår at man kan få litt samme effekten som med kokende vann, at det vibrerer og ser ut som det koker når vannet i virkeligheten har mye lavere temperatur.

Hvordan bruke Ultralydvasker

Kombinasjonen såpe og varmt vann har de fleste brukt, det spesielle er når du kombinerer det med en ultralydvasker. For at ultralydvaskeren skal fungere optimalt så er det ikke alltid vanlig vaskemiddel er det beste. Når du skal vaske spesielle ting må du noen ganger også bruke spesielle vaskemidler for at ultralydvaskeren skal fungere optimalt.

Noen ting er ekstra vanlig å vaske med ultralyd, som forgassere. Det er flere grunner, men spesielt det at den kommer til overalt! Og det faktisk blir helt rent i alle små hulrom du ellers hadde hatt vanskelig for å komme til i.

Det er få begrensninger for hva du kan bruke en ultralydvasker til. Alt fra våpendeler, verktøy, bildeler til smykker og klokker. Generelt kan en ultralydvasker vaske det du ellers kan vaske for hånd. Forskjellen er at den både kan vaske mer effektivt, og ikke minst komme til der du ellers ville slitt med å komme til.

Ironside Ultralydvasker

Dette er en ultralydvasker som har et temperaturområde fra 20-80 grader. Intervallet er opptil 30 minutter, for ekstra skitne og vanskelig deler er det ikke noe i veien med å bruke ultralydvaskeren i flere omganger.

Ironside UltralydvaskerSjekk prisen

Frekvensområdet er 40000 hZ og den er tilgjengelig i forskjellige størrelser, 3, 9 og 27 Liter.

De fleste vil klare seg fint med 3L.

Med en ultralydvasker i garasjen vil du lettere få vasket det som ofte ikke blir tatt så grundig som det egentlig burde. Bolter og små deler som ikke alltid blir vasket så grundig som de burde før de blir montert igjen er et godt eksempel på når ultralydvaskeren kan gi ett veldig bra resultat.

Den trekker 100 Watt og tar ikke veldig mye plass. Hvis du har muligheten så burde den ha sin faste plass på verkstedbenken. Det gjør at den alltid står enkelt tilgjengelig og vil bli brukt ofte.

Ultralydvaskere har vært på markedet i mange år, men prisen har vært en helt annen en hva den har blitt nå. Det er også derfor stadig flere har begynt å bruke ultralydvaskere hjemme i garasjen. Er du i tvil om den faktisk kan vaske så godt som den sies? Så lenge du bruker riktige midler for det du skal vaske vil den gi veldig gode resultater som du ikke vil klart å få med bare håndvask!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen