Hvordan bruke startbooster/ starthjelper

Hjem » Blog » Verktøy » Hvordan bruke startbooster/ starthjelper

Har du tomt (flatt) batteri på bilen din er en startbooster genial å ha.

Nyere biler etter 2000 har veldig mye elektronikk i seg, og det å få starthjelp med startkabler kan være risikosport. Det vil være mye tryggere å bruke en startbooster så lenge den brukes på riktig måte. Grunnen til det er at den gir riktig mengde spenning (strøm) i motsetning til startkabler som kan gi variert spenning. Med en startbooster er du heller ikke avhengig av å møte på noen som tar seg tid for å hjelpe deg med å gi deg strøm!

Hvordan bruke en startbooster

Før du kobler til er det veldig viktig at du sørger for at startboosteren er skrudd av.

Den kobles til med + polen som er rød til den polen på batteriet som også er rød (+ skal på +).

Når det er gjort skal jord som er den sorte som er merket (-) festes til karosseriet eller en bolt. Den sorte kabelen sørger for jording og det er derfor viktig at den festes til noe som er en bolt eller en del av karosseriet. Hvis du ikke finner noe å feste jordingskabelen til kan du feste den til minus polen på batteriet. Det er den som er sort eller merket med (-).

Følg anvisning fra produsenten – Ikke vri om nøkkelen for å prøve å starte bilen lengre enn det produsenten av starthjelperen har skrevet. Det kan gjøre skade hvis du ikke følger anvisningen. Ikke gjøre noe som produsenten fraråder selv om det kan være fristende når du ikke får start på bilen din.

Usikker på om bilen er tom for strøm?

Hvis det ikke er noen lys som går på når du setter i tenningen eller at fjernlåsen på bilnøkkelen ikke fungerer er det tegn på at batteriet er flatt. Prøver du å starte bilen men hører at starteren går langsomt når du vrir om nøkkelen (tenningen) er det også tegn på at batteriet er nesten helt tomt.

Les mer om hvordan du kan finne ut hvorfor bilen ikke starter her.

Ikke prøv å vri starteren lenge hvis du merker at den går langsomt, enten må du lade batteriet først eller prøve med starthjelper (startbooster). Hvis det ikke hjelper kan batteriet være ødelagt eller at det er noe annet som er feil, les hvordan du tester batteriet med en batteritester her. Hvis du etter å ha ladet batteriet eller brukt startbooster får start på bilen er det lurt å kjøre en lengre tur så bilen lader opp batteriet. Hvis du opplever at bilen ikke starter igjen etter å ha kjørt en tur er det sannsynligvis batteriet eller dynamoen som er ødelagt. Dynamoen lader batteriet når bilen kjører.

Er det batteriet som er ødelagt? Les hvordan du bytter det her.

Lad startboosteren

Hvis du ikke husker å lade starthjelperen innimellom er du like langt. En start booster som er tom for strøm er like nyttig som et batteri som er flatt, altså ikke nyttig i det hele tatt. Lad gjerne startboosteren hver 30-90 dag for å sørge for at du har nok strøm på det. Om produsenten anbefaler hyppigere ladding så følg den anvisningen.

De fleste startboostere tar ofte lang tid å lade opp, og det varierer hvordan lader som følger med. Mange har kun lader til hjemmet 230v mens andre også har 12v plugg så du kan lade i den opp i bilen. Vi vil uansett anbefale å lade startboosteren i hjemmet

Hvilken Startbooster er best

Det finnes mange forskjellige startboostere på markedet. En startbooster/ starthjelper er ikke det samme som en billader. En billader lader sakte opp batteriet ditt, mens startbooster gir mye strøm på kort tid så bilen klarer å starte. Så selv om du får gang i bilen igjen må du huske at batteriet fortsatt er så godt som tomt for strøm. Kjør derfor en ekstra lang tur så batteriet blir litt ladet opp. Så er det beste å bruke en bil lader for å få ladet opp batteriet igjen.

Sjekk det store utvalget av solide startboostere!


Sjekk prisen!

Sjekk prisen!

Sjekk prisen!

Kan man bruke starbooster på elbil?

Elbiler har også 12V batteri som er helt essensielt for at bilen skal starte. Elbileiere kan fint også bruke en startbooster hvis de har flatt 12V batteri.

Les mer om 12V batteri i elbil og hvordan du unngår at det blir flatt!

Er det verdt å kjøpe en startbooster?

Det er flere grunner til å kjøpe en startbooster. For det første er det å kvitte seg med startkablene mange fortsatt har i bilen, en startbooster koster faktisk ikke veldig mye mer engang!

Du har sjeldent god tid når du oppdager at bilen er tom for strøm, eller at du står på hytta og det tar lang tid å få hjelp. En startbooster hjelper deg ut av disse situasjonene og derfor mener vi de er såpass smarte at alle burde ha en liggende i bilen! Bare sørg for at den er fulladet!

Vanligvis skal ikke et batteri gå tomt for strøm, men det skjer på nyere biler noen ganger også dessverre. Les hvordan du tester om 12V batteriet er i god stand her!

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen