Hvilken farge på bilen er lurest å velge?

Hjem » Blog » Bilhold » Bilkjøp » Hvilken farge på bilen er lurest å velge?

Har du lyst på en rosa eller knæsj grønn bil? Om det er så lurt er vanskelig å si. Det er i alle fall ikke de blant de bilfargene det selges mest av. Sort, hvit og grå er de vanligste bilfargene, hvit har blitt mer populært de siste årene.

Dette er de vanligste lakkfargene på bil!

Hvis du kjøper en bil som er sort, hvit, sølv eller grå så er det populære farger og du gjør ikke noe feil. Det betyr ikke at det er lettere å selge en bil i en «vanlig» farge enn en som er i en litt sprekere farge. En god pekepinn er på om det er en farge som produsenten har tilbydd selv, da er det som regel en farge som passer bilen godt. Noen produsenter tilbyr modeller i veldig spreke farger, det er ikke så ofte men når de gjør det så er det langt fra tilfeldig. De fargene blir ofte populære i ettertid, uten at det selvsagt er noen garanti for det

Eksempelvis en knæsj grønn bil kan være lettere å selge hvis det er en sprek og spesiell bil, enn en som er svart. Er det derimot en gul bil som har falmet litt i lakken og bilen i seg selv er en vanlig bil så kan det fort være at det er en bil som vil være vanskeligere å selge enn hvis bilen var en grå bil.

Spreke farger krever som regel at bilen er noe litt spesielt, for da fremhever den bilen. Er det i utgangspunktet en litt traust bil med en sprek farge som har fått falmet litt så tar det ikke lang tid før bilen ikke ser veldig sprek ut lenger.

Noen bilfarger krever at bilen er stylet

Sort og grå farge kler stort sett alle biler, men sorte biler sees mye fortere at er skitne enn på grå biler. Disse fargene krever heller ikke særlig med styling for å gi ett pent utseende.

Hvite biler gjør seg veldig godt med sorte detaljer. Det er veldig vanlig å foliere chrome detaljer sorte uansett farge på bilen, men på hvite biler så gjør det seg ekstra godt! Sorte felger passer også godt til hvite biler. Hvite biler som ikke har noe styling, som sotete ruter, sorte felger eller chrome detaljer foliert i sort kan fort se veldig enkle ut.

For biler i spreke farger gjelder også det samme, for eksempel sotete ruter vil alltid gjøre at en bil i en sprek farge ser penere ut. En bil i en sprek farge ser fort litt stusselig ut hvis den ikke blir vasket og polert godt, derfor krever en bil i de fargene ofte litt mer av deg som eier. Fordelen er at bilen blir tatt bedre vare på og vil holde seg fin i mange, mange år.

Unngå verditap ved å velge riktig farge

Velger du en lettsolgt farge så sikrer du deg ikke mot verditap, men det er enklere å mer forutsigbart hvor stort verditapet blir. Du kan enklere se hva biler selges for siden det er flere av de i populære farger som ligger ute til salgs, og da kan du se hva de blir solgt for.

Det hele handler om at det skal være kjøpere som er interressert i den bilfargen du har, hvis det ikke er det så blir den vanskelig å selge til den prisen du selv ønsker.

Hvis du tenker at fargen på bilen ikke har så mye å si så er det feil! Biler med spesielle farger appellerer til noen men mange nordmenn ønsker kun sorte, hvite eller grå biler. Generelt er det biler med disse fargene som holder seg best i verdi også.

Bilfarger som er lettest å holde ren og pen

Grå er den absolutt enkleste fargen, slurver du litt med vaskingen vil grå biler se best ut. Er du mye på farten så kan det være en god grunn til å velge grå bilfarge, men husk at selv om den ikke ser like skitten ut så trenger den uansett å bli vasket like ofte. Sorte biler ser du veldig fort riper og skitt på, men når de er vasket og polert ordentlig så er det de som gir det peneste resultatet også.

Hvite biler blir veldig fort skitne, men skinner fort igjen så fort de får en vask. Biler i mer spesielle farger varierer litt hvor fort du ser at er skitne, men som regel så sees det veldig fort på de også.

Det er vinterstid det fortest sees på bilene at de er skitne når de har farger som skitt er veldig synlig på. Så du må belage deg på ukentlig vasking av bilen vinterstid, som du faktisk uansett burde gjøre for å unngå rust og andre skader.

Faktisk så er røde biler også mer utsatt for fugleskitt, så hvis du parkerer utendørs kan det bli flere hvite flekker på den en hvis du hadde valgt en annen farge.

Er det lurt å vurdere foliering?

Det kan være det, du sparer lakken for slitasje. Men foliering koster også endel penger, derfor blir det et regnestykke med hva som er viktigst for deg. Foliering gir deg muligheten til å velge akkurat hvilken farge du vil uten at det forringer salgsverdien, mens du skåner lakken. Så hvis du vurderer en veldig spenstig farge som du mistenker at kan bli tungsolgt så er foliering absolutt noe å vurdere.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen