Tjene penger på bruktbil – Dette er triksene

Hjem » Blog » Bilhold » Bilkjøp » Tjene penger på bruktbil – Dette er triksene

Hvis du skal tjene penger på en bruktbil må du enten ha veldig flaks, eller gjøre ganske grundige undersøkelser på forhånd. Det er ikke mange som tjener penger på et bruktbilsalg, og når noen gjør det så har de ofte hatt en plan om hvordan de kan få det til.

Skal du kunne tjene litt penger på en bruktbil så burde du ha varsling på de bruktbilmerkene som er aktuelle. Det gjelder å være kjapt ute når det først dukker opp et godt kjøp.

Bruktbiler kan være i mange forskjellige prisklasser. I de lavere prisklassene må det ofte være en feil med bilen som du kan fikse hvis bilen skal bli verdt mer.

For at du skal tjene gode penger på bruktbiler er det på selve kjøpet som avgjør hva du kan tjene. Du klarer sjeldent å selge til noe særlig mer enn hva markedsprisene til vanlig er, men når du kjøper kan du handle til godt under markedspris ganske ofte!

Kjøp en bil med feil

Dette er den enkleste måten du kan tjene litt penger på en bruktbil, men skal du regne timepris til deg selv his du gjør arbeidet selv er det ikke alltid at den blir veldig bra. Liker du å skru på bil derimot så er det absolutt gode muligheter.

Det er spesielt i forbindelse med EU kontroll du kan gjøre gode kjøp. Mange selger en bil rett før EU kontroll uten at den har blitt tatt, da er det ofte også med et forbehold om at den nok ikke går rett igjennom.

For deg som kjøper kan det gi gode muligheter, men du vet jo heller ikke om den faktisk blir godkjent. Om det skal bli ett godt kjøp må du derfor enten ta en EU kontroll på den, gå veldig grundig igjennom den på egenhånd, og ikke minst få kjøpt den til lav pris.

Noe som ofte glemmes er at du må få kjøpt bilen billig om det skal være verdt det, er det kun noen få tusenlapper billigere du får kjøpt den så kan du fort ende opp med å ikke tjene noe. Det gjelder spesielt hvis du må skru litt, for det skal ikke så mye til for at det går noen tusenlapper til deler også.

Lakkskader som kan utbredes. For at det skal lønne seg skal det helst være en bil av litt høyere verdi.

Det er også mulighet for å tjene penger på bruktbiler som har store skader. Enten du tar på deg og fikse et stort prosjekt eller selge som delebil. Skal du selge som delebil er det viktigste at du skrur ut hver eneste del det er mulig å selge, og tar bilde av den delen med en pris. De fleste gjør ikke denne jobben, men selger hele bilen som delebil og da får du mindre arbeid men også lavere pris.

Dårlige annonser

Her er det mye å hente, men du skal like å ta bilder og ikke minst shine biler om det skal være noe å hente. En bil som ser bra ut er både lettere og selge, men også mulig å få en bedre pris for.

Annonser som ikke har bilder, eller med en sliten bil som trenger en grundig vask og polering kan være et godt kjøp. Du er nødt til å få bilen til en god pris om det skal være verdt det. Mange liker en rask handel, hvis du kan selge kjøper med dette kan du ofte også prute mer på bilen.

Det beste er å møte opp før du begynner å snakke om pris, når du har prøvekjørt bilen og gått grundig igjennom den har du også ofte noen argumenter om hvorfor bilen muligens må litt ned i pris.

Du må tilføre noe av verdi, det å ta gode bilder og lage en god annonse har mer å si enn hva mange tror. Dette i seg selv kan absolutt gi en høyere pris, men ved å shine opp bilen utvendig og innvendig blir jobben med å ta gode bilder også mye enklere.

Hvordan kjøpe billig bruktbil! Guide for kjøp av bil under 50.000 Kroner!


Er det noen defekter i lakken eller felgene er dette noe du også kan fikse på egenhånd. Det handler om å løfte helhetsinntrykket av bilen. Hvis du ikke har lyst til å gjøre jobben selv blir marginene så små at det skal godt gjøres at du klarer å tjene noe på det.

Mangler bilen noe utstyr, eller f.eks. har ett veldig slitt sete så er dette ting du ofte kan finne veldig billig hos en bilopphogger eller på finn.

Kostnader med salg av en bruktbil

Ved salg av bilen igjen under to måneder etter at du har kjøpt den så betales omregistreringsavgiften kun en gang, det varier hvor mye denne avgiften er på utfra bilens alder og vekt. Ett par tusen koster det, sjekk nøyaktig pris hos skatteetaten her.

Du kan selge en bil i facebook grupper og lignende, men ofte er det bedre å kjøpe en bil der. Biler som legges ut der får sjeldent like mye oppmerksomhet som de på finn. Når du skal selge anbefaler vi at du koster på en annonse på finn, og gjør den skikkelig gjennomført!


Les mer om hvordan du lager en god annonse, og hvilket ansvar du har når du selger en bruktbil her.

Utenom dette må du starte med å sjekke hva delene du kommer til å trenge koster. Og forhør deg gjerne hva det koster hos et verksted også, for det er den prisen du skal bruke når du pruter på bilen.

Selv om du ikke vet nøyaktig hva du kommer til å få solgt bilen for, så kan du regne ut hva den kommer til å koste deg å sette i stand på forhånd. Her kan fortjenesten fort gå tapt hvis det dukker opp noe uforutsett.

 For at regnestykket skal bli reelt er det viktig at du tar med alt av kostnader til transport, bilpleie, deler, annonsering osv. Selv om du ikke regner dine egne arbeidstimer med så er det med denne metoden at du kan regne på om en bruktbil kan være et godt kjøp.

Det å se på biler som ligger ute til markedspris vil ikke være særlig lønnsomt. For å tjene noe på det så må det være et avvik, eller at bilen rett og slett ligger ute til en lav pris. Det er ikke så sjeldent at det skjer når eier ønsker et raskt salg.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen