Forskjellige måter å tjene penger på bil

Hjem » Blog » Bilhold » Bilkjøp » Forskjellige måter å tjene penger på bil

Bilmarkedet er i stadig endring, men de siste årene har det skjedd ekstra mye. Det har kommet veldig mange elbiler, bruktbiler har i perioder gått opp i pris, og det har vært mangel på viktige deler som halvledere.

Det selges faktisk rundt 450.000 bruktbiler biler i Norge i ett normalt år i følge bilnorge. Det er absolutt gode muligheter for å tjene penger på bil, men det krever grundig forarbeid og kunnskap. Du kan selvsagt ha flaks en gang, men de som tjener penger på bil gang på gang de gjør en grundig jobb på forhånd.

Vi tar her for oss forskjellige måter det er mulig å tjene penger på bil. For hver metode har vi også flere artikler som tar for seg hver av metodene. Skal du tjene penger på bil burde du sikte deg inn på en metode som du lærer deg å mestre. Husk at bil er noe de fleste taper penger på, og det kan bli store utgifter om du er uheldig eller ikke er grundig før du kjøper en bil for videresalg.

Utleie – Velg ett segment

Det er flere måter å leie ut bil på, hvor du bor og hvor mye tid du ønsker å legge i det er avgjørende for hvordan utleie som kan passe deg best. For de fleste vil det være veldig lurt å starte med å leie ut bilen de allerede har, og se hvordan responsen er.

I byer er det mange potensielle kunder, og ikke minst utleiere. Med noen utleieselskaper er det mulig mot en kostnad å få installert nøkkelfri adgang. På en bil som ofte leies ut vil det være en stor fordel, og ikke minst gjøre at du slipper å møte leietager for å levere nøkkel. På varebiler eller småbiler som typisk kan leies ut for noen timer av gangen, og kanskje flere ganger om dagen vil det kunne øke tiden bilen er utleid betraktelig.

Det finnes mange forskjellige former for utleie av biler. I kategorier som småbiler, elbiler, større biler, varebiler, bobiler og campervan. Du burde sikte deg inn på en nisje, og så etterhvert kunne tilby flere biler i den samme nisjen. Fordelen er at du lærer deg de forskjellige fordelene/ulempene med den type utleie og derfor kan tilpasse deg godt etter det. Noen bygger også campervaner for å leie ut, les mer om å bygge campervan her.

Leier du ut din egen bil er det enkelt å vite om du går i pluss. Du vet kostnadene for bilen, og kan tilpasse utleieprisen etter det. Dette gjelder så lenge det er en bil du hadde hatt uansett om du ikke leide den ut. Om du kjøper en bil kun for utleie må du sette opp budsjett for å regne deg frem til hva som skal til for å gå i pluss før du kjøper en bil. Har du leid ut din egen bil før så vil du i regnestykket kunne sette ett mer nøyaktig estimat for hvor ofte du kommer til å få leid ut bilen.

Langsiktig investering

Noen biler går opp i verdi med årene, men det er ofte en ganske høy inngangspris om du ønsker ett godt objekt. Problemet med veteranbiler til en billig penge som på sikt kan gå opp i verdi er at du vil ha kostnader for å holde bilen i god stand også.

For at en bil på sikt skal gå opp i verdi er det noen viktige faktorer som må være tilstede. Det viktigste er at den må være unik, men også i god stand. Eldre Porscher finnes det mange av som har gått veldig opp i verdi de siste årene. Men utstyrslisten, motor og andre spesifikasjoner må være riktig hvis det skal kunne bli en god investering. Du må også være tidlig ute om det skal gi god gevinst.

Å se i ettertid hva som hadde lønt seg er enkelt, men da er prisen ofte allerede så høy at det ikke vil bli en god investering. Er du entusiast for ett merke eller en spesiell modell gir det deg en stor fordel, siden du vet godt hva som muligens kan bli ettertraktet i fremtiden. Modeller som blir laget i begrenset opplag har som regel størst sjanse for å kunne øke i verdi. Når det gjelder langsiktig investering gjelder det ofte å kjøpe så dyr bil som er mulig, nettopp fordi restaurering og vedlikehold fort kan ende opp med å koste mer enn eventuell avkastning om bilen ikke er i god stand.

Utnytte seg av trender – Avgiftspolitikk

På grunn av lav kapasitet på spesielt produksjon av elbiler, og ikke minst treig levering har mange kunne kjøpe elbiler og selge igjen med verdistigning. I perioder har også bruktbiler gått opp i verdi.

Dette er noe som skjer når det blir endringer i ny og bruktbilmarkedet, og ikke minst når avgiftspolitikk endres. Det er ikke lett å spå hvordan bilmarkedet blir i fremtiden, men at elbiler kommer til å få mer avgifter er det liten tvil om. Men her er det også andre faktorer som spiller inn, for om kjøpekraften også blir lavere kan det uansett bli vanskelig å videreselge dyre biler.

Det er endel risiko involvert her om du gjør det kun for å tjene penger. Det er ofte kostbare biler, og er det en bil du ikke skal ha selv og uansett må selge er det muligheter for å gå på store tap også. Husk at tradisjonelt har nye biler tapt seg mye så fort de kjører ut døren til bilforhandleren, selv om det ikke har vært sånn for mange biler de siste årene. De fleste har fått med seg at dette har vært en mulighet, men å finne ut hva som blir den neste muligheten er ikke like enkelt!

Bruktbilflipping – For deg som liker å skru

Om du liker å skru litt selv er det mange muligheter for å tjene penger på å fikse litt på bruktbiler, gjerne de som selges fordi de ikke gikk igjennom EU-kontroll. Fordelen her er at kjøpsprisen ofte ikke er så høy, og derfor er det også begrenset hvor mye penger du eventuelt kan tape. Les mer om hvordan du kan tjene penger på bruktbil her!

For at det skal være mulig å tjene penger er det veldig viktig å få kjøpt bilen billig nok, for du må ha endel å gå på i pris for at det skal lønne seg. Er det kun noen tusenlapper billigere du får kjøpt bilen er det veldig begrenset for om du faktisk kan tjene penger på bilen. En annonse, og litt nye deler til bilen koster fort litt mer enn du har regnet på. Får du derimot til en god deal er dette en metode du kan tjene gode penger på.

Salg av bruktbil kan også innebære risiko, spesielt om du har skrudd endel selv på den. Les mer om hvordan du selger bruktbil her. Mange ganger kan det også være lønnsomt å selge bil som delebil, men det er samtidig tidkrevende.

Det finnes mange jobber du kan lære deg å gjøre selv hvis du vil flippe bruktbiler. Bytte av bremser er en av de, les mer om hvordan du gjør det her.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen