Honda Jazz den mest driftsikre bruktbilen

De 3 mest driftssikre bruktbilene!

Hjem » Blog » Bilhold » Bilkjøp » De 3 mest driftssikre bruktbilene!

Felles for de tre mest driftssikre bilene er at de er småbiler, som kanskje er litt overraskende. Dette er biler som typisk er nummer to biler, men de har også et kjøremønster som man skulle tro gjorde at de fikk mer problemer.

Typisk har de ikke så høy kilometerstand, blir brukt til mye småkjøring og har flere brukere som disponerer bilen. Grunnen er nettopp at det er typiske nummer to biler i en husholdning. En faktor kan være at det er eiere som er eldre og har et rolig kjøremønster og ikke minst følger serviceplan. Uansett har disse bilene til felles at de er meget driftssikre. Det kan selvfølgelig finnes unntak blant disse også, men generelt vil det være langt færre unntak blant disse tre modellene enn hva som gjelder for mange andre bruktbiler!

Er du usikker på hvor mye penger du burde bruke på en bruktbil? Les mer om det her!

Hvis du trenger en bil med forutsigbart bilhold er det gode muligheter til å få det her. Når du kjøper en bruktbil handler det vel så mye om hvem som har eid bilen før og hvor godt den har blitt tatt vare på. Er bilen noen år gammel sees det ofte på både servicehefte og ikke minst hvilken tilstand bilen gir utrykk for å være i.

3. Toyota Auris

Toyota Auris 3 mest driftsikre bil

Felles for disse tre bilmodellene er at de ikke er de mest spennende. Men at Toyota er med på denne listen er ingen overraskelse. Auris har også blitt solgt som Corolla i andre land, og den seneste versjonen het Corolla her til lands også.

Den har blitt levert i forskjellige karosserier men den er i klassen liten/ middels stor familiebil.

2. Mazda 2

Denne lille bilen byr på mye, både i størrelse innvending men det er også en bil som kan brukes på langtur.

Den har blitt produsert siden 2002, i hjemlandet Japan het den Demio frem til 2019. Markedet for bruktbiler er stadig i endring. Gjør du ett godt kjøp er det mulig å tjene penger på bruktbil, les mer om det her.

1. Honda Jazz

Honda Jazz den mest driftsikre bruktbilen

At det Japanske merket Honda er på topp er nok ikke en veldig stor overraskelse for mange. Før det ble bestemt at denne modellen skulle hete Jazz vurderte de faktisk og kalle den Fitta, men etter å blitt oppmerksomme på den norske betydningen av navnet gikk de fort vekk fra det i følge Nettavisen.

Jazz kom på markedet i 2001 og er det som heter en kombikupe i firedørsutgave. I nyere tid har den også kommet som hybrid modell. Utenom det har den kommet med forskjellige motorer hvor 1.3 og 1.5 har vært de mest solgte motorene i Norge.

Burde du kjøpe en av disse tre?

Selv om dette er de tre mest driftssikre bilene i følge flere er det også små biler som ikke passer alle. Det er endel merker som forbindes med driftsikkerhet, og disse tre er absolutt noen av de. Større biler, og spesielt luksusbiler har ofte mer som kan gå i stykker. Dette er nok en av faktorene er at det er tre biler som alle kan kalles små/bybiler som stikker av som de tre mest driftssikre bilene.

Vurderer du en rimelig brukt elbil til under 60 000? Se hva du kan få her!

Det er ikke nødvendigvis dumt om bilen har høy kilometerstand, men du burde vurdere noen punkter spesielt nøye som du kan lese om her. Det viktigste når du kjøper en bruktbil er at den passer behovet ditt godt, og ikke minst at du gjør en grundig prosess i å finne aktuelle biler før du begynner å dra å se på biler!

Hvordan kjøpe bruktbil til under 50.000 kroner!

Alle de tre bilene er mulig å kjøpe til rimelig pris på bruktmarkedet. Selv om de er meget driftssikre betyr ikke det at kjøpsprosessen burde gjøres noe mindre grundig, les mer om det her hvis du skal kjøpe fra en forhandler. Et bruktbilkjøp kan ende både godt og veldig dårlig, er du grundig i kjøpsprosessen øker sjansene betraktelig for at det kan bli et godt kjøp.

Legg igjen en kommentar

Skroll til toppen